How to: contouren voor dummies

Zo komen jouw jukbeenderen nog mooier uit

Afgelopen jaren was het één van de vele hits op beautygebied: contouren. Iedereen volgde massaal deze trend, maar toch bleek het niet altijd even goed te gaan. Het is vaak moeilijk om net zo precies te werk te gaan als visagisten. Daarom hebben wij voor jullie: contouren voor dummies. Read and learn…

1. Bronzer

Voordat we beginnen met contouren, beginnen we met een goede basis, de benodigdheden. Je hoeft echt niet tien verschillende soorten en kleuren foundation aan te schaffen om je gezicht te contouren. Het enige wat je echt nodig hebt is een goede bronzer. Kies voor een bronzer die hooguit twee tinten donkerder is dan je eigen natuurlijke huidskleur.

Je kan een vloeibare versie gebruiken of een bronzer in poedervorm. Maar als je echt wilt uitpakken met het contouren van je jukbeenderen, neus en kaaklijn, is het beter om vloeibare bronzer te gebruiken. De vloeibare bronzer kun je aanbrengen met een blending spons. Als je toch een bronzer in poedervorm gaat gebruiken, kies dan voor een platte make-up borstel.

2. Time to contour


Als je de perfecte benodigdheden hebt, is het tijd om te contouren. Begin bij de punten op je gezicht waar de zon je gezicht kleurt – je neus, boven aan je voorhoofd, jukbeenderen en langs je kaaklijn. Geef vooral veel aandacht aan je jukbeenderen, want deze kan je met contouren het mooiste uit laten komen. Je maakt als het ware een drie. Maak zachte, geringe bewegingen. De donkerste aanzet van de bronzer is bij je haarlijn richting je wangen. Veeg de poeder van je oren naar je wangen. Gebruik hiervan niet te veel. Bronzer ziet er subtiel het mooist uit.

3. Blenden

Nu is het tijd om te blenden. Je wilt niet dat je gezicht en nek twee totaal verschillende kleuren hebben, toch? Veeg een beetje bronzer van je kaaklijn tot aan je nek om een mooie overgang te creëren. Vergeet dit ook niet te doen in je nek als je je haar omhoog draagt!

Good to know

Zorg ervoor dat je geen cirkelvormige bewegingen maakt als je de bronzer op je wangen aanbrengt. Dit laat anders een donkere cirkel achter op de appeltjes van je wangen. Wat je wel moet doen, is heen en weer bewegen. Kom ook niet te dicht bij je ogen, anders maakt dit je ogen een stuk kleiner dan ze echt zijn. Heb je last van een onderkin? Dan moet je zeker dit doen!

Good luck!

Heb je nou per ongeluk een make-up vlek op je kleren?
>Zo verwijder je die ene make-up vlek

En zo blijf je make-up de hele dag zitten!
>Zo blijft je make-up écht de hele dag (en nacht!) zitten

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites