Waarom je in de herfst meer last hebt van haaruitval

Dit heb je nooit geweten!

Herfst! Dat betekent grof gebreide truien, fijne knits, hoge laarzen, dikke panty’s en haaruitval! Haaruitval? Jep, in het najaar kun je meer last hebben van haaruitval dan in de andere seizoenen. Het is een heel normaal verschijnsel maar irritant is het wel!

Zomer

In de zomer groeit je haar sneller doordat het zonlicht een positieve invloed heeft op de hormonen die je haargroei regelen. Ook houdt je lichaam je haar in de zomer vast omdat het je hoofd beschermt tegen de hete zon en schadelijke stralen.

Herfst

Doordat je haar in de zomer veel meer groeit, verlies je in de herfst dus ook meer haren. De levenscyclus van een haar is tussen de twee en zes jaar. Ons haar rust het meeste in juli en valt 100 dagen later, in oktober weer uit. Vandaar dus dat je meer haar verliest in het najaar. Die toegenomen haaruitval herstelt zich na een paar weken weer dus je hoeft je er geen zorgen om te maken.

Tips

Je haar groeit sneller als je regelmatig de puntjes laat bijknippen. Gebruik ook een keer in de week een haarmasker, dat je haar beschermt en meer laat glanzen. En lees hier nog meer tips, zo houd je je lokken mooi en ook gezond!

READ NEXT
Hier komt je haaruitval waarschijnlijk vandaan!
Last van haaruitval? Zo kom je er vanaf!
Eet je haar gezond en glanzend!

PHOTO CREDITS JOLIELOT

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites