De reden waarom jij toch iedere keer weer verbrand in de zon

Hier gaan we voortaan beter op letten..

Dat het belangrijk is om je goed in te smeren voordat je de zon in gaat, weten we allemaal wel. Toch zijn er ook nog veel dingen die we niét weten over zonnebrand. Wist jij bijvoorbeeld dat je beter een speciale zonnebrand voor je gezicht kunt gebruiken? Met normale zonnebrand heb je namelijk kans op puistjes én een enorm glimmende huid. Maar daarnaast is er nog een fout die (bijna) iedereen maakt met zonnebrand. We vertellen je welke dit is, zodat jij deze fout voortaan nooit meer maakt.

Opnieuw smeren

Ga jij er vanuit dat je de hele dag beschermd bent als je je hele lichaam ’s ochtends insmeert? Dan moeten we je helaas teleurstellen, want dit is niet het geval. Het is heel belangrijk dat je je gedurende de dag opnieuw insmeert. De beschermende laag slijt namelijk na een bepaalde tijd. Door bijvoorbeeld het dragen van kleding, in het zand liggen en zwemmen versnelt dit proces ook nog eens. Daarnaast brengen de meeste mensen hun zonnebrand niet dik genoeg aan. Door meerdere lagen over elkaar te smeren, voorkom je dit. Er bestaat dus niets al te veel of te vaak insmeren.

Je kunt je het beste iedere twee uur opnieuw insmeren met zonnebrand. Zo blijft je huid beschermd en kom je er aan het einde van de dag niet achter dat je alsnog verbrand bent. Wist je al dat je dat de zon hetzelfde negatieve effect op je huid heeft als je huid niet verbrand aanvoelt? Lees hier meer, een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Een zonnebrandvlek in je kleding? Dit moet je doen:
> De perfecte manier om je zonnebrandcrème van kleding te verwijderen

Toch verbrand? Doe dan dit!
Verbrand? Zo ben je er binnen no time vanaf

Hier wil je deze zomer naartoe!
> 12x de leukste strandtentjes in Nederland

 

PHOTO CREDITS: JOLIE LOT

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites