De MEEST gemaakte fout met gezichtsmaskers

Oeps, we wisten niet dat dit zo slecht was..

Gezichtsmaskertjes, we all love them. Want tijdens je relaxmomentje ben je ook nog eens goed voor je huid aan het zorgen. Althans, dat dachten we..  Maar waar we vandaag achter kwamen, is dat één fout ervoor kan zorgen dat een gezichtsmasker juist schade aanricht aan je huid. Dit willen we natuurlijk allemaal voorkomen, dus besloten we om jullie zo snel mogelijk in te lichten van deze meest gemaakte fout met gezichtsmaskers.

Iets té relaxed

Een gezichtsmaskertje is voor veel vrouwen een momentje van ontspanning. Maar als we lekker aan het relaxen zijn op de bank of in bad, komt het dus wel eens voor dat we de tijd vergeten. In plaats van 10 tot 15 minuten zit het maskertje zo een half uur op ons hoofd. ‘Maar dat is geen probleem, toch? Dan kan het masker extra goed zijn werk doen..’ Nou, dat dachten wij ook maar helaas is het tegendeel waar. Je huid kan er namelijk zelfs van beschadigen.

Ingrediënten

De schade die een masker aanricht als je hem langer laat zitten, is afhankelijk van de ingrediënten. Als een masker zuren bevat, kun je last krijgen van een geïrriteerde huid en verstopte poriën. Zuren zitten in veel zuiverende , exfoliërende en voedende maskers. Als je de ingrediënten salicyl-, glycol- en hyaluronzuur ziet staan op de verpakking, kun je het masker beter op tijd van je gezicht af wassen. Een zuiverend masker kan ervoor zorgen dat de natuurlijke oliën uit je huid worden gehaald.

Ook kleimaskers kun je beter op tijd van je gezicht halen, want deze kunnen je huid uitdrogen. Voortaan gaan wij toch maar iets beter op de verpakking kijken en de tijd in de gaten houden. Want die staat niet voor niets vermeld! Tip: zet een wekker op je telefoon, dan kun je de tijd ook niet vergeten.

Hij heeft zoveel voordelen!
> Waarom je altijd een gelmasker in de koelkast wil hebben liggen

Zo herstel je je huid zo snel mogelijk:
> Dit heeft je huid nodig na een heftig weekend stappen

Dit kun jij ook!
> 7 goede voornemens voor je huid

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites