Dit zijn de 5 meest gemaakte wenkbrauwfouten

Deze fouten maak je nu nooit meer

Wenkbrauwen zijn de laatste jaren steeds belangrijker geworden in de beautywereld. Vroeger had iedereen van die dunne wenkbrauwen en nu mag het gelukkig weer vol. Dit hebben we natuurlijk te danken aan model Cara Delevingne. Zij heeft de dikke wenkbrauw weer tot een trend gemaakt. Omdat wenkbrauwen zo belangrijk zijn aan je gezicht wil je ze natuurlijk wel goed verzorgen. Helaas worden er vaak fouten gemaakt met het epileren en bijtekenen van je wenkbrauwen. Wil jij voorkomen dat je deze wenkbrauwfouten nooit meer maakt en wil je lezen hoe je het wel moet doen? Lees dan snel verder en jij zal vanaf nu altijd de deur uitgaan met perfecte wenkies.

1. Verkeerde kleur

Voor het invullen van je wenkbrauw moet je wel de juiste kleur gebruiken. Een te lichte kleur geeft namelijk helemaal geen effect. Met een te donkere kleur kunnen je wenkbrauwen te heftig worden. Hierdoor kan de rest van je make-up look helemaal wegvallen omdat je wenkbrauw alle aandacht opeist. Twijfel je over het kopen van een kleur? Lees hier welke het beste bij jou past of vraag iemand om hulp.

2. Te veel epileren

We hebben helaas allemaal wel een keer meegemaakt dat we onze wenkbrauw te veel epileerde. En het ergste is dan nog dat jij je andere wenkbrauw dan iets gelijker wil maken. Maar dit komt dan uit eindelijk niet meer goed waardoor het er niet uitziet. Dan moet je ze maar iets meer bij tekenen zodat het er weer goed uitziet. Als jij je wenkbrauw gaat epileren moet je nooit een oud pincet gebruiken. Deze is niet meer scherp genoeg waardoor jij de haartjes niet meer kan pakken. Om je wenkbrauw mooi in vorm te houden is het belangrijk om nooit de bovenkant te epileren. Epileer alleen tussen je wenkbrauwen in en bij je wenkbrauw bot.

3. Verkeerde vorm tekenen

Om je te helpen met je wenkbrauw op de juiste manier vorm te geven zijn er meerdere tools te koop. Hiermee kan je goed kijken waar je moet epileren en in welke vorm je ze moet tekenen. Het beste is natuurlijk wel om je natuurlijke vorm aan te houden. Maar er bestaat ook een truc hoe jij de vorm kan bepalen. Hoe je dit kan doen zie je in de foto hieronder.

 

4. Verkeerde make-up kwast

Voor het aanbrengen van je wenkbrauwproduct moet je wel de juiste kwast gebruiken. Je hebt er verschillende in de winkel liggen maar welke heb je nou nodig? Het beste is om er één aan te schaffen die plat en schuin afgesneden is. Hier kan jij je wenkbrauw namelijk heel strak mee intekenen. Naast deze kwast heb je ook een speciaal wenkbrauwborstel nodig. Hiermee kan je de haren eerst goed door kammen en beetje in vorm brengen voordat je met tekenen begint.

5. Geen setting gel gebruiken

Zoals met de rest van je make-up is het ook belangrijk om je wenkbrauw te ‘setten’. Om dit te kunnen doen wordt er een speciale wenkbrauwgel verkocht. Met het borsteltje wat er bij zit, smeer je de gel in je wenkbrauw. Zo blijven je haren de hele dag goed zitten zonder dat er een haar stiekem gaat krullen.

 

Kende jij deze tips al?
Moeite met je make-up blenden? Zo doe je het goed
Lijk gelijk wakker door deze make-up tips!
Beautytips die we ook echt aan onze vriendinnen geven

PHOTO CREDITS: TASHIMROD

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites