Met deze mascara hacks creëer jij bambi ogen

En krijg jij met je mooie grote ogen alles klaar;)!

Wij vrouwen gebruiken het bijna allemaal, mascara. Die zwarte (of donkerbruine) substantie die je met een borsteltje op je wimpers aanbrengt. Toch blijft het altijd een kunst om al je wimperhaartjes los van elkaar te houden. We willen alles behalve spinnenpoten. Maar hoe zorg je er nou voor dat jij met grote bambi oogjes de deur uit gaat? Wij hebben DE hacks voor je op een rijtje gezet.

1. Primer

Net zoals je primer aanbrengt onder je foundation of ooglook, bestaat er ook primer voor je wimpers. Deze is meestal wit van kleur. Primer zorgt er niet alleen voor dat je mascara langer blijft zitten, het zorgt ook nog eens voor meer volume.

2. Voorkom klontjes

Wat je vooral niet wil zijn allemaal klontjes die aan je wimpers blijven hangen. Daarom is het belangrijk om je overige mascara van het borsteltje af te vegen. Doe dit bijvoorbeeld aan een tissue. Zo heb je in ieder geval geen klonten aan je borsteltje zitten voordat je je mascara gaat aanbrengen!

3. Wiggle and roll 

Als je wel eens gezien hebt hoe een make-up artist mascara aanbrengt, dan weet je precies wat we met ‘wiggle and roll‘ bedoelen. Zodra je met het mascaraborsteltje je wimpers raakt, ga je met je borsteltje van links naar rechts en rol je je borsteltje tegelijkertijd over je wimpers. Dus je maakt als het ware een zig zag beweging. Op deze manier zorg je ervoor dat alle wimpers los van elkaar raken.

4. Houd je borsteltje anders vast

Dat jij je borsteltje horizontaal gebruikt voor je bovenste wimpers is natuurlijk helemaal prima, maar dit kan voor je onderste wimpers nog wel eens voor het panda-effect zorgen. Hou daarom je borsteltje verticaal als je op je onderste wimpers mascara aan gaat brengen. Zo kun jij met het topje van het borsteltje het beste bij alle wimperhaartjes!

5. Recycle je favo mascaraborsteltje

Als jij helemaal fan bent van één bepaalde mascara borstel, wat houd je dan tegen om die met andere mascara’s te gebruiken. Zorg dat je hem van tevoren goed schoon maakt.

6. Dunne laagjes

Dunne laagjes zijn the key voor perfecte wimpers! Zorg dat je stap 2 elke keer als je mascara aanbrengt herhaalt. Je brengt op deze manier een dun laagje aan. Breng het tweede dunne laagje aan als je mascara nog niet helemaal opgedroogd is, maar wanneer deze nog een beetje nat is. Dit zorgt voor het mooiste effect.

7. Poeder

Creëer tot wel drie keer meer volume door je wimpers een met losse poeder te poederen. Let op, want dit werkt echt alleen maar voor het volume, niet voor de lengte van je wimpers.

8. Breng je mascara weer tot leven

Is jouw mascara niet meer zo vloeibaar? Doe er dan een aantal druppels lenzenvloeistof bij. Dit zorgt ervoor dat je mascara weer lekker creamy wordt!

Nu nog op zoek naar een goede mascara?
De best beoordeelde volume mascara’s ooit

Wil jij je ogen nóg meer laten spreken? Gebruik dan eens oogschaduw!
Blauwe ogen? Probeer deze kleur oogschaduw!
Bruine ogen? Probeer deze oogschaduwkleuren dan eens
Heb jij groene ogen? Probeer deze kleur oogschaduw

 

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites