Zo wordt je bikini wax een stuk minder pijnlijk

Waxen minder pijnvol? Dat kan!

Een bikini wax kan verschrikkelijk zijn. Maar het is natuurlijk wel rete handig! Want na een bikini wax is ook echt álles weg, niks geen stoppeltjes meer en je kunt je vakantie schaamteloos doorkomen. 

Voor de behandeling:

1. Gebruik een exfoliërend serum of een scrub
Doe dit een paar dagen voor de wax. Zo haal je alle dode huidcellen alvast weg.

2. Plan geen afspraak rond je ongesteldheid
Je lichaam is dan veel gevoeliger, dus het is beter om je was op een ander tijdstip in de maand te plannen. Het schijnt zelfs zo te zijn dat je 4 dagen na je menstruatie de meeste pijn kunt verdragen.

3. Neem een pijnstiller 30 tot 45 minuten voor de wax
Niet iedereen heeft dit nodig, maar het zorgt er wel voor dat je minder pijn hebt. Ook word je er rustiger van.

4. De belangrijkste tip
Pas op met goedkope en DIY wax behandelingen. Er zijn technieken en producten die kunnen werken, maar het is nog best lastig. Voor het beste resultaat kun je het beter aan de experts over laten.

Tijdens de behandeling:

5. Doe je best om je te relaxen
Dit klinkt misschien gek, omdat het nog best lastig is om te relaxen als iemand je bikini lijn aan het waxen is, maar het helpt écht. Adem diep in als je gewaxt wordt. Zo kun je je hoofd leegmaken en doet de volgende strip minder pijn.

6. Leid jezelf af
Het kan helpen om jezelf af te leiden door naar muziek te luisteren of een magazine te lezen. Als je met je hoofd ergens anders bent, zal het waxen al een stuk minder pijn doen.

Na de behandeling:

7. Ga niet meteen sporten
Als je een sport moment op de planning hebt staan, wacht hier even mee. Je huid is nu namelijk super gevoelig en dat kan zorgen voor uitslag en irritatie. Wacht er 6 tot 8 uur na de behandeling mee.

8. Draag katoen
Draag geen strakke kleding meer en trek ondergoed van katoen aan. Kanten ondergoed mag er dan mooier uitzien, maar het zorgt ook sneller voor ingegroeide haartjes. Katoen vermijd dat.

9. Hydrateren, hydrateren, hydrateren.
Als je je huid goed hydrateert na je afspraak kan dat weer een hoop ongemakken voorkomen bij je volgende afspraak. Een gehydrateerde huid minimaliseert ingegroeide haren.

Kies je toch voor scheren? Dit is het beste moment om dat te doen.

READ NEXT:
Is dit de reden dat jouw wenkbrauwen niet groeien?
In 4 stappen ready voor rokjesdag!
> Met dit product hoef je niet meer te scheren, harsen of epileren!

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites