Zo koop je de juiste kleur foundation

En ben je nooit meer te geel of te oranje

Ben jij thuis voor de spiegel ook te geel, te bruin of te roze na het aanbrengen van je foundation? Dikke kans dat je weer de verkeerde tint hebt gekocht. Het is ook eigenlijk een vak apart, de juiste kleur foundation uitkiezen. Zonde! Maar als je een beetje weet wat je doet is het echt mogelijk om niet weer de mist in te gaan. Help is on the way!

Juiste ondertoon

Je huid heeft of een koele of een warme kleur. Een koele kleur heeft vrijwel altijd een roze ondertoon, een warme kleur een gele ondertoon. Om te kijken welke kleur jouw huid heeft, kun je kijken welke sieraden je het beste staan. Zilverkleurig staat het best bij een koele kleur, goud bij een warme kleur. Of kijk naar de kleuren van de kleding die je het beste staan, bij een koele kleur staan koele tinten zoals blauw en grijs je goed, bij een warme kleur kun je ook beter kleding in warmere kleuren dragen zoals rood, geel of beige. Ook foundation is onderverdeeld in koele of warme tinten, dus dit is het eerste waar je rekening mee moet houden. Als je twijfelt is het goed om je te realiseren dat een foundation met een gele ondertoon bijna iedereen staat (behalve als je echt een hele lichte huid hebt).

Functie van foundation

De juiste kleur foundation gebruik je niet om jezelf een lekker bruin kleurtje te geven. Je foundation dient als basis en zorgt er voor dat je huid er egaal en gezond uitziet. Om een gezond kleurtje te krijgen maak je gebruik van een bronzer of blush. Een te lichte kleur foundation is echter ook niet mooi en kan je er ziek uit laten zien. Het is dus van het grootste belang dat je een foundation uitzoekt die het dichtste bij je eigen huidskleur in de buurt komt.

Hup, naar de winkel

Omdat je een foundation moet testen, raden we je aan om in eerste instantie naar een winkel te gaan en je foundation niet online te bestellen. Om goed te kunnen zien welke kleur foundation het beste bij je past, moet je zonder make-up op, op pad gaan. Raak je bij het idee al lichtelijk in paniek? Een beetje mascara of lippenstift mag! Het gaat erom dat je geen foundation, blush of bronzer op hebt, zodat je huid goed zichtbaar is. Draag het liefst een witte top, kleuren kunnen namelijk al effect hebben op je huidskleur.

Testen die handel

Omdat we zelf ook altijd twijfelen op welk deel van het lichaam we de kleur van de foundation moeten testen (hand? arm? gezicht?) hebben we de hulp in geschakeld van make-up artist Thijs Willekes. Hij zegt:  “Test je foundation altijd op je kaaklijn. Je kunt dan het beste zien of de kleur matcht met je gezicht, je hals én je decolleté”. Geen gedoe dus met testen op je hand, want dit heeft totaal geen zin!

Natuurlijk licht

Het licht in de meeste make-up stores is prachtig, maar dat is ook meteen je grootste valkuil en de reden waarom je waarschijnlijk meer dan eens niet met de juiste kleur foundation bent thuis gekomen. Stap daarom altijd even naar buiten om te kijken hoe de kleur in daglicht is.

Met de seizoenen mee

Je huid zal in de zomer wat bruiner zijn dan in de winter, daarom heb je zeer waarschijnlijk ook niet genoeg aan één kleur foundation. Zorg dat je er eentje hebt die goed bij je huid past in de winter en één die bij je past als je een lekker zomers kleurtje hebt. Tussendoor kun je de twee gerust wat met elkaar mengen om de perfecte kleur te krijgen.

Miskoop fixen

Kom je toch thuis met een iets te donkere foundation, maar is de ondertoon wel goed? Geen paniek! Er is namelijk een makkelijke oplossing voor dit probleem: MAC Face & Body foundation White. Dit is witte foundation die je met andere (dunne) foundations kunt mengen om de gewenste kleur te krijgen. Ideaal!

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites