Onmisbare tips voor de perfecte wenkbrauwen

Do try this at home!

Je wenkbrauwen zijn naar onze mening toch wel een van de belangrijkste kenmerken van je gezicht. Daarom is het belangrijk dat je ze mooi in shape houdt, maar het netjes, mooi en natuurlijk opmaken van je wenkbrauwen is niet altijd makkelijk. We zijn allemaal druk in de weer met pincetten, wenkbrauwpotloden en zelfs wenkbrauwgel. Maar hoe krijg je nu echt de wenkbrauwen van je dromen? Wij geven je het antwoord!

Vergrotende spiegel

Allereerst, gooi die vergrotende spiegel nu meteen in de prullenbak! Je denkt het zo beter te kunnen zien, maar het is juist omgekeerd. Een vergrotende spiegel geeft een verkeerd beeld van hoe je wenkbrauwen eruitzien. Gebruik daarom een gewone spiegel en ga desnoods een stuk dichterbij zitten zodat je je wenkbrauwen beter kunt zien.

Plukken

Je kent inmiddels wel de meest gemaakte fouten tijdens het epileren. Maar veel van ons zijn nog steeds té fanatiek met het epileren, waardoor je eyebrows smalle streepjes worden in plaats van die volle en goedgevormde wenkies die je in gedachten had. Een tip om te voorkomen dat je tussen je wenkbrauwen te veel haartjes weg plukt is om met een potlood vanaf je neusvleugels langs de binnenste ooghoek te meten. Alles wat daartussen zit mag je weg halen. De rest laat je gewoon lekker zitten!

Sjablonen

Ben je niet zo’n held in het goed bijtekenen van je wenkies? Say hello tegen de sjablonen! Niets is zo gemakkelijk als een sjabloontje waarin de perfecte wenkbrauwvorm zit. Leg het sjabloon op je wenkbrauw en begin met het tekenen. Et voilà: lovely eyebrows!

Pincet

Dat pincetten behoren tot een van de beautytools die je vergeet schoon te maken, hadden we je al verteld. Maar nu je eyebrows in een goede vorm zijn getekend kun je zien welke haartjes overbodig zijn. Die kun je verwijderen met een goed pincet. Gooi die oude botte pincet maar weg, want een scherp pincet doet wonderen voor je wenkbrauwen.

Alléén de onderkant

Goed bezig hoor, met de overtollige haartjes verwijderen. Maar let op! Epileer nooit, maar dan ook echt nóóit aan de bovenkant van je wenkbrauw. De bovenkant zorgt juist voor een goede vorm en pluk daarom alleen aan de onderkant.

Wenkbrauwproducten

Zoek vervolgens zorgvuldig naar het wenkbrauwproduct dat het beste bij jou wenkbrauwen past. Er zijn veel verschillende producten, zoals een wenkbrauwpoeder voor natuurlijke wenkbrauwen, een potloodje voor het tekenen van de vorm, of een vloeibaar wenkbrauwproduct dat geschikt is voor mensen die een opvallender effect willen. Maar je kan er nog steeds netjes en precies je wenkies mee in shape brengen.

Wenkbrauwgel

Ook is er nog wenkbrauwgel. Dit spul maakt je pronkstukken nog een stuk mooier en laat het natuurlijker ogen. Je hebt gel met verschillende bruine kleuren, die gebruik je als je wilt dat je wenkbrauwharen wat meer opvallen. Ook bestaat er een transparante gel die je gebruikt om je wenkbrauwen de hele dag in model te laten zitten. Super handig!

De kleur

Het is erg belangrijk dat je van de bovenstaande producten wel de goede kleur kiest. Heb je blond haar? Ga dan voor een kleur die 1 of 2 tinten donkerder is dan je haarkleur. Zo vallen je wenkbrauwen goed op, maar zijn ze niet te donker. De meeste vrouwen met bruin of zwart haar hebben van zichzelf al donkere wenkbrauwen, maar sommige mensen vinden het mooi om de wenkbrauwen dan nog iets donkerder te maken. Als je dit te donker vindt kan je kiezen voor een lichtere kleur bruin waarmee je een zachtere uitstraling hebt.

Inkleuren van je wenkbrauwen

Voordat je je wenkbrauwen gaat invullen is het belangrijk dat je ze goed kamt met een borsteltje. Handig trucje om te weten waar je wenkbrauw begint? Hou een potlood naast je neus en je ziet precies waar je wenkbrauw begint. Verplaats het potlood daarna schuin over je pupil en zo weet je waar je de hoek moet tekenen. Als laatste hou je het potlood schuin langs je neus en op dat punt eindigt je wenkbrauw.

Concealer

Om je wenkbrauwen af te maken, gebruik je concealer wat je onder je wenkbrauwen smeert. Dit zorgt voor een egaal effect, waardoor ze nog meer opvallen Cara, you better be prepared!

Zonder make-up!
De nieuwste manier om vollere wenkbrauwen te krijgen

Het is dus ECHT heel makkelijk.
Je wenkbrauwen donker maken? Doe je gewoon thuis!

Dit is zo belangrijk!
> Welke wenkbrauwvorm past bij jouw gezicht?

 

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites