Het perfecte kapsel voor jouw gezichtsvorm

Zo kom je erachter wat jou het beste staat.

Het vinden van het perfecte kapsel kan voor de nodige stress en paniekaanvallen leiden. Het aanbod is enorm, de trends volgen elkaar in razend tempo op en de gemiddelde celebrity wisselt haast vaker van kapsel dan jij van schoon ondergoed. Dan is het ook nog zo dat het ene kapsel fantastisch staat bij de één maar weinig tot niets doet voor de ander. Geen paniek: wij hebben even op een rijtje gezet welke kapsels bij welke gezichtsvormen passen. Lees je even mee?

Dit is het perfecte kapsel voor jouw gezichtsvorm:

Vierkant

Als je een vierkant gezicht hebt, zijn de zijkanten van je gezicht recht en steekt je kaaklijn een beetje uit. Je gezicht is bijna net zo wijd als lang.

Een vierkant gezicht vraagt om een kapsel dat het iets zachter maakt. Denk bijvoorbeeld aan een messy hair do tot aan je schouders of lang haar waar je wat grove krullen in hebt gemaakt (kijk hier hoe je dat doet!). Zware of strakke pony’s kun je beter achterwege laten, dit maakt je gezicht te hard en oogt te zwaar. Zou je wel een wat korter kapsel willen? Kies dan liever voor een hippe bob dan een hele korte pixie-cut.

Rond 

Een rond gezicht is een vierkant gezicht, alleen dan met zachtere lijnen. Je kin is ook rond en je jukbeenderen zijn het wijdste gedeelte van je gezicht.
Is jouw gezicht vrij rond? Blijf dan weg van kort, krullend haar of een héél kort (haast gemillimeterd) kapsel. Dit maakt je gezicht alleen maar ronder. Een rommelige lange bob werkt wél goed voor jouw gezicht, net als een langer kapsel met lange lagen en middenscheiding of een warrige pixie-cut.

Ovaal 

Een ovaal gezicht spreekt voor zich; het is ovaalvormig.
Lucky you; met een ovaalvormig gezicht kun je eigenlijk alle kapsels heel goed hebben! Zolang je zorgt dat je niet teveel volume bovenop je hoofd creeert, hierdoor kan je gezicht wat te lang lijken. Een middenscheiding, schuine pony, lang kapsel met flinke pony, golvende lokken of een knappe korte coupe staan jou allemaal fantastisch!

Hartvormig 

Als je gezicht puntig is en je voorhoofd het wijdste gedeelte van je gezicht is dan heb je een hartvormig gezicht.
Kies niet voor een coupe met strakke middenscheiding maar ga eerder voor een zijscheiding of zijlok. Een golvende bob, lang haar met lange lagen of een kort kapsel met zijlok werken ook erg goed voor jouw gezicht!

Diamantvormig 

Als je lijnen zou tekenen op jouw gezicht van het midden van je haarlijn naar je jukbeenderen en vervolgens naar beneden (je kin) dan krijg je een diamantvorm. Daarom heet het ook een diamantvormig gezicht. Vrouwen met deze gezichtsvorm hebben een puntige kin en hoge jukbeenderen.
Je kunt je gezicht wat zachter maken door te kiezen voor het juiste kapsel. Zachte lagen, golvende lange lokken, een rommelige bob of halflang kapsel zijn perfect voor jou. Zorg ervoor dat het accent niet teveel bovenop je hoofd ligt.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites