Wil jij een pony knippen? Dit zijn de regels

Het is weer zover

Het is een van de belangrijkste vragen die een twintigjarige aan haar vriendinnen stelt: zal ik een pony knippen? En deze vraag blijft om de zoveel tijd weer een keer terugkomen, bij de kapper, bij collega’s of bij het vriendje. Want na het zien van een foto van Jane Birkin of Alexa Chung weet je het zeker: het is tijd, ik neem ook een pony!

Oké, we snappen dat je iets anders wilt met je haar, maar een pony is wel heel extreem. Een pony verandert je totale look, je hebt geen idee hoe het eruit komt te zien en je weet niet hoe snel er je al op bent uitgekeken. Neem het daarom niet te licht en denk goed na voordat je dit besluit. Probeer het eerst eens uit en kijk of een pony jou staat.

Ben je nog steeds enthousiast, bedenk dan wel van te voren:

1. Droogshampoo, droogshampoo everywhere
Met een pony lijkt je haar veel sneller vet. Which means: vaker wassen en veel droogshampoo inslaan.

2. Een hoge knot is je nieuwe hairdo
Je springt niet even snel uit bed om naar werk te gaan, je pony heeft altijd wat extra aandacht nodig.

3. Draag altijd een kam met je mee
In de herfst, de winter, de lente en zelfs in de zomer regent het in Nederland. En een natte pony ain’t pretty! Neem altijd een kam mee zodat je je pony kan fatsoeneren.

4. Begin maar met sparen
Je moet om de drie weken naar de kapper. Ja, echt. want als je het zelf doet komt het er nooit uit te zien zoals je het had gewild.

5. Haarbanden en speldjes
Sporten met een pony is niet ideaal, dus als je droogshampoo gaat kopen, neem dan ook meteen een aantal speldjes en een haarband mee.

6. Er is geen weg meer terug
Het duurt zó lang voordat je pony helemaal is uitgegroeid. Je bent er ongeveer 10 maanden aan kwijt. Dus als je het nu knipt en daarna je pony niet meer knipt, is je pony volgend jaar zomer weer aangegroeid. Kan je eindelijk weer je haren achter je oren doen en krijgt je voorhoofd ook weer wat vitamine D binnen.

READ NEXT:
Deze haartrend is weer helemaal terug
Je haren wassen met dit middeltje uit je keuken!
Once and for all: groeit haar sneller als je het knipt?

Photo credit: Freja Beha Erichsen

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites