De meeste creatieve manieren om een puistje tegen te gaan

Als je echt hopeloos bent

Herkenbaar, je hebt morgen een belangrijke afspraak en voelt zo’n etter op je gezicht aankomen.. Precies op het verkeerde moment. Dit moeten we natuurlijk niet hebben! Jammer genoeg kan je niet zomaar snel een puistje verwijderen. Maar met deze tips wordt het wel al veel makkelijker.

Classic

Van generatie op generatie doorgegeven: de quick solution. Pak een ijsblokje en houd het blokje een paar minuten op je puistje en je zal zien dat de roodheid, zwelling en ontsteking vermindert. Dep daarna een kloddertje tandpasta op het puistje om deze uit te drogen. Als je een droge huid hebt die snel irriteert kun je de tandpasta beter overslaan en het houden bij een ijsblokje.

Victoria’s secret

Wij zijn een beetje (heel erg) fan van Victoria Beckham en als zij zegt dat elke dag zalm eten goed is voor je huid geloven wij daar natuurlijk heilig in. Deze vis bevat veel omega-3 vetzuren wat zorgt voor een gezonde huid, schone poriën en een ontstekingsremmende werking. Resultaat: Een mooie glow zonder puistjes.

Mango en honing

Een simpel DIY masker. Mango zit boordevol vitamine A, wat wij heel graag op ons huidje smeren. Het zorgt ervoor dat de huid optimaal kan herstellen. Prak de mango en voeg daar een eetlepel honing aan toe. Honing doodt bacteriën en heeft een hydraterende werking. Smeer het masker op het gezicht en laat dit een halfuur intrekken. Spoel het daarna af met water en klaar is kees.

Azijn

Nu is het niet de bedoeling dat je meteen je keukenkastje induikt en gaat deppen. Het gaat hier om appel azijn. Deze azijn heeft een antibacteriële werking en brengt de PH-waarde in balans. Tip: de azijn heeft geen prettige geur, dus maak vooraf alvast excuses aan degene die naast je slaapt.

Eiwit en citroen

Eerder vertelden we je al dat de oplossing om van je puistje af te komen citroensap is. Citroen droogt je pimple namelijk uit. Maar een masker met citroen in combinatie met eiwit doet de poriën krimpen en brengt het PH-niveau van de huid in balans. Hoe maak je het? Heel simpel! Klop het eiwit goed door en voeg vervolgens het sap van een halve citroen hieraan toe. Breng het masker aan en laat deze 30 minuten intrekken. Voilà!

Zodat niemand hem gaat zien vanavond
HOW TO: die dikke lelijke puist wegwerken

Je wordt wakker en krijgt de schrik van je leven
Dit zegt de plek van een puistje over je gezond

Dit is dus de boosdoener
> Van dit ingrediënt krijg je puistjes

PHOTO CREDITS: SINDI ARIFI

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites