Snel vet haar? Probeer dit eens!

Deze fout maken we allemaal!

We hebben allerlei producten voor onze huid én ons haar. Maar onze hoofdhuid, daar denken we eigenlijk niet aan. En dit terwijl je hoofdhuid de basis is voor gezond haar. Doordat je haren vet, schilfertjes en vuil en dode huidcellen vasthouden (sorry voor deze informatie), heeft je hoofdhuid juist meer verzorging nodig. Oei.. Hier hadden we nooit zo over nagedacht. Door een goed verzorgde hoofdhuid krijg je minder snel vet haar en groeit je haar sneller. Dit kun je op drie manieren voor elkaar krijgen, je leest ze hier!

Scrub

Met een scrub verwijderen we de dode huidcellen al van ons gezicht en ons lichaam. Maar omdat onze haren dode huidcellen vasthouden, zouden we juíst onze hoofdhuid moeten scrubben. Wanneer de huidcellen opstapelen, kan de hoofdhuid gaan irriteren en jeuken. Hier hebben we al een hekel aan, maar de haargroei gaat hierdoor ook nog eens langzamer. Door je hoofdhuid regelmatig te scrubben stimuleer je dus de haargroei. Er zijn scrubs die speciaal zijn gemaakt voor je hoofdhuid, zoals deze van Lee Stafford. Maar om het eens te proberen, zou je eerst ook eens je eigen scrub kunnen maken. Mix een klein schepje suiker met je shampoo and you’re ready to go!

Exfoliating brush

In plaats van scrubben, kun je je hoofdhuid ook droog exfoliëren met een borstel die daar speciaal voor ontworpen is, zoals de exfoliating scalp brush van met merk Aveda. De gebogen borstelhaartjes op de borstel maken de onzuiverheden op je hoofdhuid los. Hierna is het wel nog nodig om je hoofdhuid goed te reinigen.

Cleanser

Na het droog exfoliëren is het belangrijk dat je je huid goed reinigt met bijvoorbeeld deze cleanser. Deze masseer je in op nat haar. Een cleanser brengt de talgproductie van je hoofdhuid in balans en zorgt ervoor dat je hoofdhuid fris en gezond aanvoelt. Hierna zou je je hoofdhuid nog kunnen voeden en beschermen met serum, zoals deze van Aveda. Happy healthy hair! 

Doe jij dit weleens?
> Door deze gewoontes wordt je haar steeds dunner

Nog op zoek naar een nieuwe haarkleur?
5 haarkleurtrends die GROOTS worden dit jaar

Hier vindt je de perfecte scrub voor jouw huidtype:
> De perfecte scrub voor jouw huidtype

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites