Waarom je het meest zou moeten investeren in je cleanser

En niet alleen in je dagcrème.

In de winter heeft je huid het zwaar te verduren en als je make-up draagt ken je het wel: Je wast je gezicht netjes iedere avond en ochtend, maar daardoor lijkt het wel alsof je huid alleen maar droger of trekkeriger wordt. Zelfs al heb je een vette huid. Dat komt waarschijnlijk doordat jij een verkeerde cleanser gebruikt die natuurlijke oliën van je huid af ‘strippen’. Klinkt al niet echt fijn.

Maar waar moet je op letten?

Er zijn veel verschillende soorten reinigers te vinden, maar heb je geen idee welke je het best kan gebruiken? Snappen we. Het is belangrijk dat je kiest voor een zachte cleanser. Agressieve cleansers kunnen je huid namelijk heel erg uitdrogen omdat er veel vocht wordt onttrokken, dodenhuid cellen zullen zich hierdoor gaan opstapelen. Het uitdrogen van de huid zal er voor zorgen dat deze extra talg gaat aanmaken wat kan lijden tot pukkeltjes. En dat was nou juist niet de bedoeling. Door het gebruiken van een verkeerde cleanser krijgen je andere huidproducten niet te kans de juiste verzorging te geven.

Het begint dus allemaal bij de juiste cleanser dames. Let erop dat je cleanser geen irriterende ingrediënten bevat. Hoewel ze je routine iets aangenamer lijken te maken, zijn geur- en kleurstoffen allesbehalve lief voor de gevoelige huid. Niet alle huidjes zijn even gevoelig: voelt je huid na het gebruiken van de cleanser droog en trekkerig aan of is de huid rood, dan is het product te agressief voor jou.

> Waarom je NU vitamine A op je huid wil smeren

Ook niet na een avondje stappen..
Waarom je je gezicht nooit met reinigingsdoekjes moet reinigen

Je wordt wakker en krijgt de schrik van je leven als je in de spiegel kijkt.Herkenbaar?
Dit zegt de plek van een puistje over je gezondheid

 

 

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites