Skin care tips die je wil weten voor je dertigste

En opeens zijn ze daar: Rimpels.

Skincare is belangrijk voor een mooie en stralende huid. Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen, maar je dertigste is dé leeftijd om verandering aan te brengen in je routine.

Op je dertigste veranderen er veel dingen aan je huid. De impact van stress en hormonale schommelingen slaat er flink in en je huid kan zichzelf een stuk minder goed helen dan voorheen. Het wordt dus tijd dat je je huid een handje helpt.

1. Gebruik een oogcrème 

De huid onder je ogen is kwetsbaar en dun. Je ziet hier als eerst de tekenen van huidveroudering. Het is dus belangrijk om voor een goede bescherming te zorgen. Breng de oogcrème niet te dicht bij de wimperrand aan, maar juist meer richting de jukbeenderen.

2. Vergeet je nek niet

Breng jij je gezichtscrème aan en smeer je dit door naar je nek? We weten dat je het goed bedoelt, maar je nek heeft meer nodig dan de leftovers crème van je gezicht. Behandel je gezicht en nek apart van elkaar en smeer je nek en borst net zo goed in als je gezicht.

3. Geen make-up doekjes

Het is soms lastig om de verleiding te weerstaan, maar gebruik vanaf nu echt geen make-up doekjes meer. Ze drogen je huid uit en het vuil verplaatst zich over je gezicht. Kies liever voor een micellair water of een lotion om je make-up mee te verwijderen.

4. Gebruik dag- en nachtroutine

Overdag heeft je huid andere bescherming  nodig dan ’s nachts wanneer je in bed ligt. Overdag is het bijvoorbeeld goed om je huid te beschermen tegen de zon (ook als het winter is). Dit doe je door een foundation te dragen met UV-protectie of natuurlijk een goede zonnebrand.

’s Nachts herstelt de huid en daar kan je de huid best een handje mee helpen. Kies daarom de juiste producten die passen bij jouw huid. En zorg dat je ’s ochtends én ’s avonds je huid goed reinigt.

5. Zorg voor genoeg slaap

Dat je genoeg slaap nodig hebt spreekt voor zich, maar niet iedereen komt daar altijd even goed aan toe. Tijdens je slaap herstelt je huid zich en hoe korter je slaapt, hoe minder goed dat gebeurd. Het is een cliché, maar acht uur slaap doet wonderen.

Daarnaast is een satijnen kussen ideaal om op te slapen. Deze stof is veel zachter dan katoen en dit geeft een verkoelend effect op de huid. Hierdoor zorgt het kussen er ook voor dat je veel minder snel acne krijgt. Bovendien zorgt het kussen ervoor dat je niet meer met slaapvouwen wakker wordt.

 

Echt nooit meer met make-up op slapen, beloofd?
Waarom je je make-up ALTIJD wil verwijderen voor het slapen

En die make-up ervoor is echt niet meer nodig!
Zo voorkom je rode vlekken in het gezicht

 

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites