Tested: Moroccanoil Repair Treatment & Volume Treatment

De producten van Moroccanoil beloven prachtig, glanzend en gezond haar. Dat willen we natuurlijk wel eens zien!
volume-treatment
Moroccanoil Volume Treatment: Extra Volume shampoo & conditioner, Volumizing mousse & Treatment oil light

Getest door Kristel Kwast (29 jaar)

Ik heb in mijn leven al heel wat shampoos, conditioners, mousses, haarlakken, maskers, crèmes en andere smeersels geprobeerd. Ik heb op zich geen ‘moeilijk’ haar en het doet de meeste tijd wat ik wil (behalve op dagen dat het er écht toe doet natuurlijk), maar toch denk ik altijd dat het beter kan. Daarom heb ik inmiddels een kast vol met uitprobeersels; flesjes en potjes waar nog geen 10 procent uit verdwenen is maar het ook niet gehaald hebben tot de harde kern (oftewel het plankje in de badkamer). Omdat ik inmiddels ervaringsdeskundige ben op het gebied van het uittesten van haarverzorgingsproducten én omdat volume iets is dat ik graag nog aan mijn blonde, messy bob toevoeg, stond ik natuurlijk vooraan in de rij toen er een vrijwilliger gezocht werd.

Wat is het?

Extra Volume Shampoo en Conditioner zijn gewichtloos en beloven fijn en futloos haar vol en levendig te maken. Het bevat antioxidantrijke arganolie en voedingsstoffen om het haar vitaal te maken, te reinigen, te ontwarren en het volume terug in het haar te brengen. Daarnaast zou het je haar ook een flinke dosis glans en souplesse moeten geven. Dat belooft wat.

Eerste indruk?

Ik heb al eerder de treatment oil van Moroccanoil gebruikt, dus helemaal onbekend met het merk ben ik niet. De olie is erg fijn en maakt je haar inderdaad zacht en soepel, dus mijn verwachtingen zijn hoog gespannen. De eerste indruk is goed, de flesjes zien er namelijk niet alleen erg mooi uit maar als ik de dop opendraai ontdek ik tot mijn grote plezier dat álle producten van Moroccanoil heerlijk ruiken. Maar echt. Ik heb zoveel met mijn neus boven de olie gehangen dat ik bijna bang was dat ik de helft er al uit gesnoven had.

Doet het wat het beloofd?

Ja, maar wel na een paar keer proberen. De producten zijn werkelijk waar heerlijk in gebruik en je haar wordt er verschrikkelijk zacht van. Daarnaast ruikt je haar nog dagen fantastisch (zelfs le boyfriend merkt het op). Ik merk de eerste twee keer nog niet zoveel verschil wat betreft volume in mijn haar. Misschien heb ik teveel conditioner gebruikt of ben ik wat enthousiast geweest met de olie, maar mijn haar wordt zelfs wat eerder vet. Ik besluit het anders te gaan doen en het veelbesproken reversed shampooing eens uit te proberen. Eerst conditioner voor de verzorging, dan shampoo voor volume. En het werkt! Mijn haar heeft meer volume en het wordt minder snel vet omdat je de rest conditioner er beter uitwast.

Opbouwende kritiek?

De conditioner mag van mij iets minder ‘goed’ werken, hoe stom dit ook klinkt. Het haar wordt er super zacht van, maar dit werkt de volumewerking een beetje tegen heb ik het idee. Verder louter lof.

Eindoordeel?

Ik denk dat Moroccanoil vanaf nu wel bij de harde kern gaat horen; ik geef de producten een 9! En een 10+ voor geur.

repair-treatment
Moroccanoil Repair Treatment: Moisture Repair shampoo & conditioner, Hydration styling cream & Treatment oil

Getest door Dagmar Hartemink (23 jaar)

Over iemand die van heel donkerbruin naar lichtblond haar is gegaan (in één kappersbezoek), kun je gerust zeggen dat zij een rescue-team van shampoo’s, maskers, conditioners nodig heeft. Ik wilde voor de zomer van mijn hele donkerbruine haar af en het allemaal wat ‘opfrissen’. Dat kappersbezoekje verliep niet helemaal zoals gepland en het leverde met name veel overleden haar op. (What was I thinking..?) Met deze informatie in het achterhoofd ben ik misschien wel de aangewezen persoon om te testen of de Moroccanoil Repair Treatment mijn laatste redmiddel gaat zijn en doet wat het beloofd.

Wat is het?

De Moroccanoil Repair Treatment maakt het haar gezond door het onder te dompelen in arganolie en heropbouwende keratine. Het repareert chemisch beschadigd droog haar. (Ik voel me echt op elke manier aangesproken) 

Eerste indruk?

Ik heb al veel gelezen over de producten van Moroccanoil. Celebs zoals Angelina Jolie, Lauren Conrad, Rachel Zoe en Hilary Swank lijken hooked aan de producten. Met die informatie in mijn achterhoofd heb ik hoge verwachtingen. Daarnaast ben ik echt gek op mooie producten voor in mijn badkamer. Moroccanoil ziet er knap uit en wat mij betreft mag de hele collectie in mijn badkamerkastje staan..

Doet het wat het beloofd?

JA! Het doet eigenlijk nog veel meer dan dat. Het lijkt alsof er nieuw leven in mijn dooie vogelnestje geblazen is en mijn haar is al in tijden niet meer zo zacht geweest. Het voelt levendig, vol en eindelijk weer zoals het een aantal maanden geleden voor mijn verf-drama was. Ik schaam me niet meer voor mijn haar, het verdient wat mij betreft een dagelijkse parade! Ontzettend fijne bijkomstigheid is de geur van de producten.. Halleluja! Kan Moroccanoil alsjeblieft ook een parfum-lijn opzetten? Naast dat ik mijn haar de hele dag wil aaien, wil ik het ook ruiken..

Opbouwende kritiek?

Door mijn mega enthousiasme (die geur!) heb ik wellicht iets te veel van de Moroccanoil olie gebruikt in het begin en werd mijn haar sneller vet dan normaal. Je hebt echt maar een drupje nodig om je haar optimaal te hydrateren en te verzorgen.

Eindoordeel?

Een dikke 9!

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites