Zo krijg jij volume in je (stijle) haar

en zakt je haar niet in tijdens de kerstdagen!

Volumineus haar, dat is toch wat iedereen wil? Hoe hard je het ook probeert, hoeveel mousse je ook in je haar doet en hoe lang je je haar ook föhnt… Na een paar minuten zit je haar weer net zo plat als toen je net onder de douche vandaan kwam. Wil je niet. Zeker niet tijdens de feestdagen. Dit zijn de beste tips voor het creëren van volume in je haar die wél werken! 

Less is more  

Des te meer mousse, haarspray en droogshampoo je in je haar spuit, des te zwaarder je haar wordt. Wat dus betekent dat je haar geen volume krijgt, maar juist naar beneden zakt! Gebruik dus nét even wat minder haarproducten en zorg dat je een goede shampoo en conditioner als basis gebruikt.

Droogshampoo

Oké, een beetje droogshampoo mag (niet te veel, niet te weinig). Door de ruwe textuur werkt het prima om een beetje volume in je ietwat-vettige haar te creëren. Door zo’n spraytje heeft je haar net wat meer texture, waardoor het meteen een stuk voller lijkt. Hier vind je de beste droogshampoos.

Touperen

Dit moet je niet té vaak doen, want goed voor je kapsel is het niet. Maar heb je een feestje, date of wil je er gewoon oogverblindend goed uitzien vandaag? Kies dan voor deze optie! Je pakt een pluk haar en ga tegen de richting in borstelen. Dus van boven naar beneden en ga er daarna met je vingers doorheen, om het heel iets minder messy te maken en voilà!

Highlights

Wanneer je lichte highlights neemt kan dit de illusie van dikker lijkend haar opwekken. Dit komt doordat je meer textuur en dimensie creëert. Vraag je kapper om tips, die weet tenslotte het beste wat bij jouw haar past.

Was je haar niet te vaak

Tip nummer één: was je haar maximaal twee keer per week om je haar voller en dikker te maken. De eerste twee weken moet je haar even ‘wennen’ maar daarna heb jij een volle bos met haar! Te vaak wassen is simpelweg slecht voor je haar en funest voor het volume. Het is zelfs een van de meest gemaakte fouten bij het wassen van je haar!

Eerst conditioner dan pas shampoo

Klinkt misschien een beetje gek, maar voor meer volume begin je met conditioner en eindig je met shampoo. De conditioner verzwaart je haar namelijk heel erg waardoor het futloos wordt. Daarom begin je met conditioner voor de zachtheid en voor beter door te borstelen, en de shampoo spoelt die resten weg waardoor jouw hair do een stuk meer volume krijgt! Ook heel belangrijk: gebruik conditioner ALLEEN in de puntjes en waar het écht nodig is. Dus absoluut niet op de hoofdhuid, daarvan wordt het alleen maar slap en gaat je kapsel niet ten goede.

Föhnen

Laat je haar het liefst natuurlijk opdrogen, om vervolgens op een zo koud mogelijke stand je haar wat volume in te blazen! Dit werkt stukken effectiever dan wanneer je je haar nat gaat föhnen. Hierbij is zwaartekracht your best friend! Ga gewoon voorover hangen, en föhn dan je haar droog. Spuit er (een beetje) haarspray in en say ‘hi’ tegen je volume.

Zeezout

Zit jouw hair do in de zomer ook altijd zo mooi vol? Dat komt door het zeewater (goede reden om een ticket te boeken naar een zonnig oord!) Het zout uit zeewater maakt je haar namelijk wat stroever en zorgt ervoor dat je haar meer volume krijgt. Geen zin in een verfrissende winterduik? Ga dan naar de winkel en koop een sea salt spray voor hetzelfde effect. Zo handig!

 

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites