Trucs om je haar langer te laten lijken

Voor lang haar heb je geen geduld meer nodig...

Wij vrouwen kunnen (zoals mannen vaak zeggen en zoals we van onszelf stiekem wel weten) erg wispelturig zijn. Zo ook op het gebied van haar. Hebben we onszelf net helemaal overtuigd van de (lange) bob en bij de kapper laten knippen, willen we de volgende dag toch liever het haar van rapunzel. Helaas groeit ons haar nou eenmaal niet zo snel… Maar gelukkig zijn er wel trucs waarmee je je haar langer kunt laten lijken. En die hebben wij voor je op een rijtje gezet!

Stijlen

Door je haar stijl te maken met een stijltang zorg je ervoor dat je haar langer lijkt. Er zijn hierbij wel een paar dingen waar je dan goed op moet letten. Zo moet je natuurlijk een verzorgend product aanbrengen (zoals een beschermend serum) waardoor je haar niet beschadigt door de hitte. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat je haar niet tè stijl wordt. Op die manier gaat het langs je gezicht “hangen” en zit er niet veel model meer in. Daarom kun je wat volume aanbrengen door bijvoorbeeld een lichte slag in je haar aan te brengen (kijk hier hoe je de mooiste krullen kunt maken).

Middenscheiding

Ook een middenscheiding kan ervoor zorgen dat je haar optisch langer wordt. Er is een simpele regel op het gebied van scheidingen: een zijscheiding zorgt voor breedte, een middenscheiding zorgt voor lengte. Je gezicht en je haar lijken hierdoor namelijk smaller en dus langer!

Laagjes

Je haar op één lengte laten knippen zorgt ervoor dat het duidelijk is waar je haar eindigt. Door bij de kapper laagjes te laten knippen en volume te creëren (lees hier hoe je ’s morgens wakker kunt worden met meer volume in je haar) is het niet overduidelijk waar het haar stopt. En daardoor lijkt je haar dan weer langer…

Door deze trucs lijkt je haar langer en kan het lekker groeien naar de lengte die jij graag zou willen! En de volgende keer dat je erover nadenkt om een stuk van je haar af te laten knippen, lees dan eerst even deze tips

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites