Tutorial: De braided messy bun

De messy bun, maar dan net even anders!

We zijn dol op de bun! Hij is veelzijdig (zo hebben we de Parisian bun, de perfecte low bun en de work-out proof bun), super makkelijk, chique en het is de ultieme manier om vet haar te verbergen! Alsof dat nog niet genoeg is, laten we je vandaag een nieuwe variant van de bun zien: de speelse braided messy bun (misschien een leuke inspiratie voor de feestdagen?).

De braided messy bun

braided messy bun

De voorbereiding

Voor deze hair do heb je droog haar nodig. Als je stijl haar hebt, kun je je haar eventueel krullen voor een nog messier effect (and that’s the way we like it!).

Stap 1: je haar verdelen

Verdeel je haar in twee delen: het voorste gedeelte en het achterste gedeelte. Het voorste gedeelte zet je naar voren vast met speldjes, zodat je dit niet per ongeluk meepakt met de achterkant. Het achterste gedeelte (het deel vanaf je kruin) toupeer je. Neem het achterste gedeelte en bind dit vast in een paardenstaart (op de hoogte van je oren). Je hebt nu het voorste gedeelte van je haar naar voren vastgezet en het achterste gedeelte zit vast in een messy paardenstaart. Check? On to the next step!

Stap 2: de messy bun

Van de paardenstaart maak je vervolgens een messy bun (hoe je dat precies doet, lees je hier). Zet loshangende plukjes vast met een speldjes, maar vergeet niet: the messier the better!

Stap 3+ 4: vlechtwerk

Haal het voorste gedeelte los en begin met het naar achter (in)vlechten van je haar aan de linker- en rechterkant. Zet vervolgens de twee vlechten met speldjes boven je messy bun vast. Laat eventueel aan de voorkant nog wat korte plukjes loshangen (lekker nonchalant!). Hop! Je hebt nu de perfecte braided messy bun.

Source: Tessa Rayanne

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites