Tutorial: zo maak je een visgraatvlecht!

De perfecte hair do voor.. eigenlijk altijd!

De visgraatvlecht is onze favoriete vlecht; hij is net even wat specialer dan your ordinary vlecht en na een beetje oefenen heb je ook deze zo gemaakt. Vlechten zijn dit seizoen hartstikke hot en dat snappen we! Je ziet er namelijk al snel verzorgd uit en een vlecht is geschikt voor allerlei gelegenheden.

Ga je netjes gekleed, dan kan een serieuze up do al snel te stijf aanvoelen, de visgraatvlecht is dan ideaal! Maar we vinden deze look ook te gek bij een casual look en juist met je haar kun je dit gevoel extra benadrukken. Hoe rommeliger je ‘m maakt, hoe meer ‘ie dat lekkere net-uit-bed gevoel krijgt. Hieronder leggen we je stap voor stap uit hoe je zo’n visgraatvlecht eigenlijk moet maken.

Zo maak je een visgraatvlecht:

vissengraatvlecht_

1. Maak een losse staart op de plek waar je uiteindelijk de vlecht wilt hebben.

2. Verdeel je haar in twee gelijke plukken.

3. Pak een klein plukje van de buitenkant van de linkerpluk en leg die aan de binnenkant van de rechterpluk, let erop dat je de pluk bovenlangs van de ene kant naar de andere kant brengt.

4. Hetzelfde doe je aan de rechterkant.

5. De stappen 3 en 4 herhaal je tot je hele vlecht is ingevlochten. Het is niet erg als de plukjes niet allemaal even groot zijn; dit geeft juist dat nonchalante effect wat de visgraatvlecht zo mooi maakt!

vissengraatvlecht_2

6. Als je je hele staart gevlochten hebt, maak je de onderkant vast met een elastiekje

7. Haal het bovenste elastiek (waarmee je in het begin de staart hebt vastgemaakt) eruit.

8. Zet eventuele losse plukken haar vast met schuifspeldjes, maar zorg ervoor dat het geheel er niet te netjes uitziet. Een losse pluk hier en daar is juist fijn!

9. Trek rustig aan de zijkanten van de vlecht om deze wat ‘losser’ te maken.

10. Je kunt het geheel nog wat rommeliger maken met texture powder. Spray wat haarlak over je haar als je tevreden bent met het eindresultaat!

 

READ NEXT
Dit zijn ze dan: De haartrends voor 2017!
De mooiste balayage en ombre haarinspiratie!
Gebruik jij al die tijd al de verkeerde haarborstel?

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites