Verbrand in je gezicht? Dit kan je het beste doen

En word je alsnog mooi en egaal bruin.

Oeps… je had je zo goed ingesmeerd. Maar helaas, ook deze keer ben je toch weer verbrand in je gezicht. Naast dat het slecht is voor je huid, staat het natuurlijk ook niet heel mooi. Tijd om je gezicht dus even te herstellen. Zo ga je aan de slag:

Aloë vera

Ten eerste wil je je gezicht verkoelen. Je kan je huid het beste kalmeren met aftersun of  bodylotion. En dan het liefst eentje met aloë vera. Aloë werkt namelijk herstellend voor je huid.

Yoghurt of komkommer

Het is nooit echt bewezen, maar yoghurt en komkommer verkoelen de huid wel. Komkommer bestaat voor het grootste deel uit water, dus ergens is het logisch dat deze groente helpt bij het hydrateren van de huid.

Hydraterend gezichtsmasker

hannah’s Hydro Mask herstelt je gloeiende of verbrande huid. Het gezichtsmasker kan je dagelijks gebruiken en geeft een flinke vochtboost aan je huid. Na het zonnebaden werkt dit gezichtsmasker verkoelend. Of je nou verbrand bent, of niet. Voordeel is dat je dit masker ook rond de ogen kan aanbrengen.

Tip: zet het masker in de koelkast voor een verfrissend effect op je huid!

Moisturizer

Hydrateren is key als je bent verbrandt. Dus niet alleen veel water drinken, maar ook lekker veel smeren. Na een masker voedt je je huid met een goede moisturizer.

Make-up

Het is beter om je huid even te laten rusten. Maar we begrijpen, dat je soms echt niet zonder een beetje make-up kan. Een likje mascara kan natuurlijk geen kwaad, alleen je foundation kan je beter even laten staan. Een goede optie is een gele of groene moisturizer. Deze zorgt ervoor dat de roodheid in je gezicht minder wordt.

Kies voor een concealer met gele tint, dit camoufleert het beste als je bent verbrand. Blijf weg van blush maar ook van andere producten met een shimmer erin. Door de shimmer accentueer je namelijk je rode huid. En dat is precies wat je NIET wil.

Zonnebrand, de volgende dag

Maar voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Verbranden voorkom je door je goed in te smeren met zonbescherming en dit regelmatig te herhalen tijdens het zonnebaden. Het is ook belangrijk dat je je huid goed hydrateert om uitdroging te voorkomen.

 

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites