Vet haar? Zo los je het op!

Zo voorkom (en verberg) je vet haar…

Het is misschien wel één van onze allergrootste ergernissen: vet haar. En het lijkt wel alsof het van de ene op de andere dag gebeurt. Gelukkig zijn er een hoop dingen die we tegen vet haar kunnen doen… En op het moment dat het al te laat is kunnen we het makkelijk èn op een fashionable manier verbergen. Wij hebben de beste tips tegen vet haar voor je op een rijtje gezet.

Vet haar voorkomen

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Deze tips zorgen ervoor dat je vet haar krijgt.

1. Minder wassen. Als je je haar dagelijks wast, wordt het automatisch sneller vet! En hier kun je lezen hoe vaak je je haar nou ècht moet wassen…

2. Blijf zoveel mogelijk van je haar af. Het is een moeilijke, dat geven we direct toe! Maar elke keer dat jij aan je haar zit komt er viezigheid van je handen mee. Je hoofdhuid bestrijdt dit door het haar vetter te maken. So stay away, girls!

3. Soda, it is. Als je erg veel last hebt van vet haar, was het dan met baking soda. Dit zorgt ervoor dat je haar wat droger wordt en dus minder vet. Doe één deel baking soda en drie delen water in een plantenspuit te doen. Dit spuit je in de haar van de wortel tot de punten. Laat het een paar minuten intrekken en kam het daarna uit. Dan nog even goed je haar uitspoelen en je haar is weer vetvrij!

4. Vervang je kussensloop. Zoals je misschien wel weet is het nodig dat je regelmatig je kussensloop vervangt (minimaal één keer per week). Elke nacht dat jij ligt te slapen zijn er namelijk bacteriën die zich vanaf jouw huid en haar verzamelen op je kussen. Hierdoor wordt je haar op den duur vies en eerder vet…

Vet haar verbergen

Soms is het al te laat om het probleem te voorkomen… In dat geval zijn er gelukkig ook een paar dingen die je kunt doen om de schade te beperken!

1. Droogshampoo. Dit is de simpelste manier om het probleem nog even uit te stellen. Spuit wat droogshampoo op de vette gedeeltes van je haar (bij je haaraanzet), borstel het uit en je kunt er weer even tegenaan…

2. The right hair do. Je kunt heel makkelijk je vette kapsel verdoezelen door je haar op bepaalde manieren  te dragen. Klik hier voor drie easy hair do’s die vet haar verbergen.

3. Leave your hat on. Hebben wij even mazzel dat we ons midden in het hoedentijdperk bevinden. Zodra jij een hoed draagt, is er ècht niemand die zich afvraagt of jij een bad hair day hebt.

Vet haar dat wil natuurlijk niemand… Gelukkig kun je het makkelijk voorkomen èn verbergen! Wat doe jij tegen vet haar?

Weten wat jouw haar nodig heeft?
Deze haarproducten passen het beste bij jouw haar

PHOTO CREDITS: RANDOM MODELS

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites