Waterproof de deur uit: zo doe je dat!

Zelfs je make-up zal de regenbuien overleven.

Zul je net zien, je bent onderweg naar je date, naar een feestje of naar een verjaardag en je make-up en je haren zitten on fleek. Je wilt net op je fiets stappen om naar je bestemming te gaan, tot de hel losbreekt: regen. Er is bijna niets vervelender dan onverwacht door een regenbui getroffen te worden. Bereid je daarom goed voor! Check het weerbericht van te voren, want in Nederland weet je het maar nooit… Wij hebben de tips om waterproof de deur uit te gaan. Zo kun jij je haar en make-up beschermen tegen de regen.

 Be all about that primer

Breng een primer aan op je gezicht voordat je je make-up doet. Op een regenachtige dag is dit echt een must. Je foundation en andere huidproducten hechten door de primer beter aan de huid en zullen daarom beter blijven zitten. Wanneer je snel door de regen moet fietsen, zullen die paar zweetdruppeltjes op je voorhoofd ook niet opvallen door de primer. Als je oogschaduw draagt, is een primer voor op je oogleden ook zeker een must! (Hier shop je allerlei verschillende primers).

Mascara-tips

Mascara is voor velen een belangrijk en onmisbaar beautyproduct. Helaas loopt het wel erg snel uit en je wilt natuurlijk niet als een panda op dat feestje aankomen. Om dit te voorkomen, kun je waterproof mascara gebruiken (dit zijn de allerbeste). Vind je het lastig om volume te creëren met waterproof mascara? Breng dan eerst je favoriete mascara aan en breng dan een laagje waterproof mascara aan die beschermt tegen de regen. Dan heb je the best of both worlds.

Cream based

Gebruik je meestal oogschaduw, blush en highlighter in de vorm van een poeder? Als je door de regen moet, kun je deze producten beter vervangen voor producten op basis van crème. Poeder kan namelijk donkerder kleuren als het in contact komt met regen en als je een créme aanbrengt, glijdt het water er overheen.

Less is more

Wanneer je je gaat opmaken, ga dan voor niet al te veel make-up. Less is definitely more. Hoe meer make-up je draagt, hoe groter de kans dat het door de vochtigheid gaat uitlopen natuurlijk. Lippenstift en lipliner kun je bijvoorbeeld beter voor de drogere dagen bewaren. Kun je toch niet zonder een leuk kleurtje op je lippen? Kies dan een lichtgekleurde lippenbalsem. En wat foundation betreft: ga foundations op waterbasis uit de weg! Die vervagen snel wanneer je huid in contact komt met water. Gebruik een foundation op oliebasis, breng dunne lagen aan en blend het goed.

Pet, baret of muts

Er zijn meerdere leuke kapsels die handig zijn om een regenbui te overleven, maar als je je haren liever gewoon nonchalant los draagt, kan een petje of baret ook een uitkomst bieden. Met een leuke baret bescherm je naast je haar natuurlijk ook je make-up. Wil je een muts dragen? Ga dan voor wol en niet voor synthetische materialen. Hier kan je haar namelijk statisch en pluizig van worden.

Meer tips om de regen te doorstaan en gedachtes die we krijgen van de regen:
Nooit meer pluizig haar door regen? Het kan!
Dít is dus wat je draagt als het regent maar ook warm is!
22 herkenbare gedachtes als je door de regen moet

PHOTO CREDITS: VIVIAN HOORN

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites