Waarom je altijd een gelmasker in de koelkast wil hebben liggen

Alle voordelen voor je huid én je gezondheid op een rijtje.

Als je denkt aan gezichtsmaskers dan denk je waarschijnlijk aan het goedje dat je op je huid smeert voor een egale, gehydrateerde of glanzende huid. Het gelmasker heeft, naast dat het goed voor je huid is, ook nog veel andere voordelen. Dit zijn de redenen waarom je eigenlijk áltijd een gelmasker in je koelkast moet hebben liggen.

Oneffenheden verminderen

Je kunt het gelmasker koelen door hem twee uurtjes in de koelkast te leggen. Wil je het masker graag sneller gebruiken? Leg hem dan 10 tot 15 minuten in de vriezer. Doordat het masker je gezicht koelt, vertraagt de bloedsomloop. En dit zorgt er weer voor dat oneffenheden worden verminderd.

Ontspanning

Ben je gestresst of gespannen? Een koel masker op je gezicht geeft je ogen rust en ontspant je spieren. Het is dus de perfecte manier om na een lange dag werken eens lekker bij te komen. Het masker kan je ook helpen om beter in slaap te komen én het helpt hoofdpijn en migraine te verlichten.

Geen wallen

Het verkoelende effect van het masker zorgt ervoor dat je wallen als sneeuw voor de zon verdwijnen. Door de kou trekken je bloedvaten samen, waardoor vocht wordt afgevoerd. Hierdoor ‘krimpen’ je wallen. Dus wil jij maandag na een zwaar weekend fris op je werk verschijnen? Je weet wat je te doen staat..

Herbruikbaar

De meeste gezichtsmaskers was of trek je na gebruik van je gezicht. Je kunt ze dus maar één keer gebruiken. Het gelmasker kun je oneindig vaak gebruiken. Spoel hem na gebruik even af en leg hem weer in de koelkast. De volgende dag kun je het masker gewoon weer gebruiken.

Zwelling verminderen

Door het masker in de vriezer te leggen, kun je hem ook gebruiken als coldpack of icepack. Hierdoor vermindert de zwelling na een plotselinge blessure, val of operatie. Als je een gelmasker in huis hebt, ben je dus ook hier altijd op voorbereid.

Dit masker wil je juist liever NIET gebruiken:
> Waarom je beter GEEN blackhead maskers meer kan gebruiken

Hierdoor kun je ook beter slapen:
> Dit beautyproduct helpt je beter te slapen

Wil je weten welk masker het best is voor jouw huidtype?
> 4 gezichtsmaskers voor ieder huidtype

PHOTO CREDITS: AMELIA ZADRO

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites