Waarom je beter met een mannenscheermes kan scheren

Het maakt je benen nóg gladder.

Mannen- en vrouwenscheermessen… beiden dienen ze voor hetzelfde, namelijk het weghalen van haar. Los van dat ze een andere kleur hebben zijn ze gewoon precies hetzelfde, toch? Of toch niet?

Het zit zo. De mesjes van de scheermessen voor vrouwen zijn anders dan die van de mannen. Vrouwen scheren vaak een groter gedeelte van het lichaam (lees: benen, oksels en bikinilijn), hierbij worden ook de nodige rondingen meegenomen, denk bijvoorbeeld aan je knieën. Mannen scheren voornamelijk hun gezicht en hals. De haren van mannen zijn stugger en de gezichtshuid is ook nog eens anders dan de huid op je benen. De scheermesjes voor vrouwen hebben daarom rondere hoeken, zodat we ons minder snel snijden. De scheermesjes voor mannen hebben een grotere hoek.

Waarom je een mannenscheermes wil gebruiken

Als je met een scheermes voor mannen scheert, heb je meer kans om jezelf te snijden. Dit komt door de grotere hoek die de bladen hebben. Maar zolang je voorzichtig te werk gaat en scheerschuim of scheergel gebruikt (dit vermindert overigens ook de kans op sneeën), krijg je een nóg gladder resultaat dan wanneer je dit met een scheermesje voor vrouwen doet. Daarbij zijn de scheermesjes voor mannen ook nog eens een stuk goedkoper dan scheermesjes voor vrouwen. Dus ben je goed in scheren en wil jij gladde benen? Dan lekker scheermesjes voor mannen aanschaffen.

Nog een laatste tip: koop wel nieuwe scheermesjes en gebruik niet het mesje van je vriend wat in de douche ligt. Dit is onhygiënisch en kan het risico op een huidinfectie verhogen.

READ NEXT:
– De beste manier om je beautyblender schoon te maken
– Met dit nieuwe product verwijder jij zo je nagellak
– De beste haarmaskers voor jouw type haar

 

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites