Waarom je niet met mascara op moet slapen

Je wilt je mooie wimpers toch wel houden?

Het gebeurt iedereen weleens. Je bent na een avondje stappen zo moe dat je echt geen zin meer hebt om make-up van je gezicht af te halen. Toch is het wel slim om dit voortaan te doen, want niet alleen voor je huid, maar ook voor je ogen is het heel slecht om met mascara op te slapen.

Wat zijn de gevolgen?

Je denkt misschien dat oogmake-up minder schadelijk is dan foundation, want je krijgt er geen puistjes en acne van. Maar niets is minder waar. Wanneer je mascara of eyeliner ’s nachts in je ogen wrijft kunnen je ogen flink gaan irriteren. Je knippert ’s nachts ook bijna niet, dus alle bacteriën die in de make-up zitten blijven ook sneller in je ogen zitten en dat kan ook weer zorgen voor irritatie.

Nog iets wat je misschien al wel vaker hebt gehoord is dat je wimpers afbreken als je de mascara er niet afhaalt. Dit zal niet na één nachtje gebeuren, maar als je regelmatig met mascara op slaapt is de kans groot dat je uiteindelijk niet veel wimpers meer overhoudt. Wanneer je vaak met oogmake-up op slaapt is de kans ook erg groot dat de haarzakjes waar je wimpers uitgroeien, verstopt raken met bultjes of ontstekingen tot gevolg.

Wat is de beste manier om mascara te verwijderen?

Er zijn veel verschillende producten om make-up te verwijderen. Alleen niet elk product is ook geschikt om mascara en oogmake-up te verwijderen. Het is belangrijk om voor je ogen altijd een product speciaal hiervoor te gebruiken, want de huid rondom je ogen is erg gevoelig en kan geïrriteerd raken door gewone reinigingsproducten. Ook kan je met deze producten vaak niet goed mascara verwijderen, dus blijven er restjes achter op je ogen.

Je kan het beste kiezen voor lotions en reinigers op oliebasis. Wel is het slim om eerst een aantal reinigers te proberen en dan uiteindelijk het product te kiezen dat voor jou het beste werkt. Verwijder je mascara door voorzichtig met een watje en wat reiniger heen en weer over je wimpers te bewegen. Zet hierbij niet teveel kracht, want anders is de kans groot dat je er wimpers uittrekt.

READ NEXT
Zo weet je of de make-up die je gebruikt over datum is
Zo breng je highlighter aan als een make-up artist
Zo zie je er prachtig uit zonder make-up

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites