Daarom voelt je huid bij de ene zonnebrandcrème wel vettig en bij de ander niet

Zo kies je de juiste!

De zomer is officieel van start gegaan en we hebben al even mogen genieten van hoge temperaturen. Met je snoet in de zon is heerlijk, maar een goede zonbescherming is en blijft essentieel. Daarom is het van belang om je huid goed in te smeren met de juiste SPF, maar welke kies je? De één voelt fijn aan en de ander blijft op je huid plakken. Hoe kan dat?

SPF (Sun Protection Factor) geeft aan hoe lang je eigenlijk in de zon kunt blijven in vergelijking tot wanneer je niks smeert. De SPF-waarde die een crème bevat is altijd gelijk aan wat er op de verpakking staat. Echter, de andere ingrediënten in de zonnebrand en de samenstelling maken het verschil. Die bepalen voor welk huidtype de zonnebrand geschikt is en of de zonnebrand wel of niet plakkerig aanvoelt.

Ieder merk maakt dus zonnebrand met een andere samenstelling en daardoor zal de kwaliteit dus ook verschillend zijn. Heb je een hele vette huid? Kies dan niet voor een te vette zonnebrandcrème. Als je last hebt van een erg droge huid dan kunnen de vetten van een iets vollere zonnebrandcrème juist een goede aanvulling zijn op de vocht- en vetbalans van je huid. Kies dus altijd bewust de juiste SPF die past bij jouw huidtype, maar die ook fijn aanvoelt.

Give away!

Huidverbeteraar hannah werkt met ingrediënten van hoge kwaliteit die de juiste bescherming bieden. Zoals hun Sun Perfection lijn die bestaat uit dagcrèmes met SPF. Namens hannah mogen we 5 x een Sun Perfection crème weggeven. Sta jij op het punt om op vakantie te gaan en mag die huidverbeterende dagcrème met SPF niet in jouw koffer ontbreken? Geef je huidtype door via britt@manonmeijers.com en geef daarbij aan waarom jij wilt winnen!

Meer lezen?
Wat houdt SPF nu eigenlijk in?

tagged in spf, vettig
Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites