Dit moet je doen als je een puistje hebt uitgeknepen

Zodat de plek niet veranderd in een nóg grotere ontsteking..

We kennen allemaal het advies van onze moeder: van een puistje moet je afblijven en je moet hem vooral NIET uitknijpen. Maar we weten ook allemaal dat we dit vaak niet kunnen laten.. Achteraf heb je misschien spijt omdat je het alleen maar erger hebt gemaakt (zo voorkom je dat!).

Als het al te laat is, is het alsnog belangrijk dat je de plek goed verzorgd. Anders heb je namelijk kans op een verdere ontsteking of krijg je er een korst voor terug die alsnog een week blijft zitten. Dit is wat je moet doen als je een puistje hebt uitgeknepen:

Ice, ice, baby

Allereerst kun je een ijsblokje tegen de plek houden om een ontsteking en/of zwelling te voorkomen. Als je het te koud vindt om het ijsblokje direct tegen je huid aan te houden, kun je er ook een (schoon!) doekje omheenwikkelen.

Ontsmetten

Om te voorkomen dat de plek verdergaat ontsteken, kun je je huid het best ontsmetten met een antibacterieel product zoals alcohol, een crème met benzoylperoxide of een speciale spot treatment.

Niet aanraken

Ja, we kunnen het niet vaak genoeg zeggen: blijf vooral van de plek af. Op je vingers zitten allerlei bacteriën, die er niet bepaald voor zorgen dat de plek sneller gaat herstellen. Is het voor jou onmogelijk om de plek niet aan te raken? Plak er dan bijvoorbeeld een acne patch overheen.

Pas op met je make-up

Als je een dagcrème wil aanbrengen, vermijd dan de plek waar je het puistje hebt uitgeknepen. Smeer er ook vooral geen concealer of foundation overheen, vooral als de plek open is. Is er een korstje op de plek gekomen? Dan kun je er een zalf als calendula op smeren zodat je huid sneller herstelt en het korstje sneller weggaat. Deze koop je gewoon bij Kruidvat.

Komen ze bij jou ook meestal op een bepaalde plek?
> Dit zegt de plek van een puistje over je gezondheid

Deze gewoontes wil je jezelf ook aanleren!
> Dit doen vrouwen met een mooie huid IEDERE dag

Zo herstel je je huid en voorkom je beschadiging:
> Dit heeft je huid nodig na een heftig weekend stappen

 

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites