Wat te doen bij een verbrande hoofdhuid

Oh no!

Verbranden is verschrikkelijk. Het is superslecht voor je huid en het doet ook nog eens pijn. Wat waarschijnlijk nog wel de vervelendste plek is om te verbranden? Je hoofdhuid.. Daarom moet je hier altijd heel goed voor oppassen. Het beste is natuurlijk voorkomen, maar als het kwaad al geschied is wil je natuurlijk ook weten wat je moet doen. Wij vertellen het je:

Voorkomen

Het beste is natuurlijk altijd om een verbrande hoofdhuid te voorkomen. Als je weet dat je op vakantie gaat en gevoelig bent voor verbranden up there, neem dan een sjaaltje, pet of hoed mee en draag deze tijdens de warmste uren van de dag.

Geen agressieve shampoo’s

Als je eenmaal verbrand bent gebruik dan alleen (mild) exfolierende en milde verzorgende shampoos. Haarmaskers kunnen op dit moment ook wonderen verrichten. Het enige wat je hoofdhuid nu nodig heeft is verzorging. Vermijd dus agressieve shampoo’s, volume shampoo’s en kleur behoudende shampoos.

Het verbrande gevoel verlichten

Dit kan met drie producten die je gewoon in de keukenkast hebt staan. De eerste optie is om je haar, binnen 24 uur na verbranding, te weken in groene thee. Laat twee zakjes in heet water trekken en zet dit vervolgens in de koelkast tot het lauw is. Laat je haar hier vijf minuten in weken na het wassen met shampoo. Spoel het vervolgens uit. De antioxidanten in groene thee verlichten de brandende pijn.

De tweede optie is appelazijn. Mix een deel appelazijn met een deel water en gebruik dit nadat je je haar gewassen en verzorgd hebt als spoeling.

De laatste optie is volle melk. Doop een washandje in de ijskoude melk en leg dit vijf minuten op je hoofdhuid. De enzymen en proteïnen in de melk versnellen het heelproces en de koude temperatuur verlicht de huid.

Gebruik geen hitte

Gebruik het liefst helemaal geen hitte. Geen krultang, geen stijltang en nee, ook geen föhn. Dit zorgt ervoor dat je hoofdhuid in alle rust kan herstellen. Kun je echt niet zonder je föhn? Föhn dan alleen de lengtes van je haar.

Weinig stylingproducten gebruiken

Net als sommige shampoo’s zijn stylingproducten ook best agressief. Gebruik het gedurende je huid herstelt liever niet. Draag je haar vast zodat je deze producten ook niet nodig hebt.

Niet krabben

And last but not least: zodra je hoofdhuid begint te jeuken, ga niet krabben. Zo beschadig je je hoofdhuid alleen maar meer. Probeer daarom een van de behandelmethoden onder ‘het verbrande gevoel verlichten’. Deze verlichten namelijk ook de jeuk!

PHOTO CREDITS: MODELSUP

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites