Wat vinden mannen nou écht aantrekkelijk?

Ben je benieuwd of je een beetje in de smaak valt?

Ook al roepen we allemaal heel hard dat we ons toch lekker niks aantrekken van wat mannen vinden, stiekem zijn we best nieuwsgierig. Wat kleding betreft hebben we inmiddels best een goed beeld van wat mannen wel of juist niet mooi vinden (lees hier maar eens wat ons voetbalelftal of groepje knappe sportschool mannen er over te zeggen hadden), maar hoe zit het met de beauty afdeling? Er zijn heel wat onderzoeken gedaan en wij hebben de meest opmerkelijke bevindingen voor je op een rijtje gezet…

Wat vinden mannen aantrekkelijk?

1. Stralend witte tanden

Een stralende lach naar de man van je dromen heeft pas écht effect als hij daardoor een blik krijgt op je stralend witte tanden. Gelere tanden (of tanden die scheef staan) worden als minder aantrekkelijk gezien. Ren niet direct naar de tandarts voor een heftige bleekbeurt: gebleekte witte tanden worden niet als aantrekkelijker gezien dan natuurlijk witte tanden. Kun je wel wat hulp gebruiken? Oil pulling is dé natuurlijke en niet schadelijke manier om wittere tanden te krijgen. Manon vertelt je er hier alles over!

2. Hoge stem

Onderzoek heeft aangetoond dat mannen hogere, luchtige stemmen aantrekkelijk vinden. Hartstikke leuk maar dit betekent niet (lees: absoluut niet!) dat je nu in het openbaar met een kinderstemmetje tegen je lief mag praten. Doe dat lekker thuis.

3. Lange armen

Ha! Dachten we altijd dat we jaloers moesten zijn op de eindeloos lange benen van de vele modellen die we tijdens de Fashion Weeks voorbij zien komen, blijkt dat het de lange armen zijn waar mannen op vallen. Rare jongens zijn het toch.

4. Rode lippen

Psychologisch onderzoek heeft een directe relatie gevonden tussen de kleur rood en hoe aantrekkelijk mannen vrouwen vinden. Mannen zijn zich echter totaal niet bewust van dit effect, dus gebruik dat vooral in je voordeel. Minder aantrekkelijk: uitgelopen of half vervaagde lippenstift. Hoe je dat voorkomt lees je hier!

5. Verhouding taille – heupen

Ook al denken wij vrouwen vaak dat mannen ons het liefst zo dun mogelijk zien, de gemiddelde man kan een beetje vrouwelijk vorm zéker wel waarderen. Onderzoek wijst uit dat de ideale taille : heup verhouding volgens mannen 7 : 10 zou moeten zijn. Dat betekent dat goed gevormde heupen als zéér aantrekkelijk worden gezien en dat de mannen wel warm lopen voor bootylicious girls.

6. Brunettes

Blondines komen er in verschillende onderzoeken minder goed vanaf; brunettes worden over het algemeen aantrekkelijk gevonden door mannen. De haarlengte heeft geen tot weinig invloed op de aantrekkingskracht.

7. Weinig make-up

Wij vrouwen denken vaak dat er meer make-up nodig is om aantrekkelijk gevonden te worden dan werkelijk het geval is. Mannen zien ons het liefst zo natuurlijk mogelijk. Eerlijk is eerlijk: van een dikke laag make-up is eigenlijk niemand ooit knapper geworden.

 

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites