What to do met je haar tijdens slapen?

Mijn haar is m'n alles!

We schreven al eerder een artikel over dat je echt niet met een knot in bed moet slapen, omdat dit onwijs slecht is voor je haar. Wij waren juist in de veronderstelling dat slapen met een knotje veel volume geeft, maar het blijkt dus dat dit juist niet goed is. Shocking! Om de verwarring de wereld uit te helpen hebben we hier een aantal tips voor je voor wat je wel en niet met je haar kunt doen als je gaat slapen.

Niet met nat haar slapen
Het is heerlijk om ‘s avonds voor het slapen gaan nog even onder een warme douche te springen en dan in je bed te stappen. Maar dit kun je beter niet doen. Nat haar is namelijk veel breekbaarder en zal ‘s nachts tijdens het bewegen sneller beschadigen. Ook gaat nat haar sneller in de knoop en dan wordt je ‘s ochtends dus wakker met een pluizig vogelnestje. No thanks!

Slaap op een satijnen kussensloop
De natuurlijke eigenschappen van satijn vermindert de wrijving op je haar. Hierdoor krijg je minder snel gespleten haarpunten en klitten.

Niet met los haar slapen
Met los haar slapen is ook een no go. Doordat je haar los is zal het meer bewegen of schuren langs je kussen en dus beschadigen.

Vlecht
Een vlecht in je haar, dat mag dan weer wel! Hierdoor blijft je haar goed zitten zonder dat het wordt beschadigd.

Borstel je haar voor het slapen gaan
Hiermee verdeel je namelijk de natuurlijke oliën door je haar en zorg je ervoor dat al dat vet niet bovenop je hoofd blijft liggen.

Leave-in night treatments
Er bestaan conditioners en serums die speciaal voor ’s nachts zijn gemaakt. Het is goed om dit af en toe eens te doen. ’s Ochtends wakker worden met zacht, lekker ruikend haar, heerlijk!

Droogshampoo
Gebruik jij ’s ochtends na het zien van je vette coupe droogshampoo? Dit kan je beter de avond ervoor doen, zo kan de droogshampoo goed intrekken.

READ NEXT:
Dit is waarom een elastiekje slecht is voor je haar!
DIY: Droogshampoo maken
Altijd laat? Deze kapsels fix je in 3 minuten!

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites