Wimpers krullen zonder wimperkruller, het kan!

Bambi, eat your heart out!

Het lijkt voor velen van ons vaak een onmogelijke opgave om je wimpers prachtig gekruld te krijgen. Of je wimpers staan ineens recht omhoog of je trekt de helft van je wimpers eruit. Het liefst gooien we die wimperkruller gewoon in de prullenbak… Dus dat doen we dan ook! Vandaag vertellen we je hoe je ervoor zorgt dat je wimpers gekruld worden zonder een wimperkruller te gebruiken.

Tips om je wimpers te krullen zonder wimperkruller

Er zijn verschillende manieren waarop je je wimpers kunt krullen zonder behulp van een krultang. Je kunt bijvoorbeeld je vingers gebruiken maar het kan ook met (jawel!) een lepel.

1. Wimpers krullen met je vingers

Deze methode werkt supersnel en is handig als je onderweg bent of even niets bij de hand hebt. Zorg er wel voor dat je van tevoren je handen goed hebt gewassen. Zo voorkom je dat er bacteriën en viezigheid in je ogen komen. Je brengt eerst een laagje mascara (wist je dit trouwens al over mascara?) aan op je wimpers. Daarna verwarm je je vingers door bijvoorbeeld je handen tegen elkaar te wrijven. Als je mascara bijna droog is, zet je je wijsvinger tegen je wimpers aan en druk je ze naar boven tot in de door jou gewenste krul. Herhaal daarna de stappen met een tweede en eventueel derde laagje mascara.

2. Wimpers krullen met een lepel

Waar lepels allemaal wel niet goed voor kunnen zijn… Ook een lepel blijkt namelijk geschikt te zijn om je wimpers te krullen. Dit gaat een stuk makkelijker dan je denkt. Zorg ervoor dat de lepel die je gaat gebruiken goed schoon is. Daarna verwarm je ‘m een beetje met warm water. Druk nu je wimpers naar boven door de (binnenkant van de) lepel er tegenaan te houden. Houd dit ongeveer vijf á tien seconden vast. Daarna breng je mascara aan and it’s done.

Deze manieren zijn niet alleen erg makkelijk, ze zijn ook een stuk minder schadelijk voor je wimpers. (Wat dacht je van een mooie deze make-up look nu je wimpers mooi gekruld zijn?). Kom maar op met die grote Bambi-ogen!

P.S. Er zijn ook trucjes waarmee je je wimpers voller en langer kunt laten groeien. Bekijk hier hoe je dat doet.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites