Dit ingrediënt zorgt écht voor wittere tanden

Ook al zou je dat niet zo een-twee-drie zeggen.

We dromen allemaal van een mooi, recht gebit met stralend witte tanden. Veel van ons zullen (na maanden last van een vervelende beugel, dat wel) al een vrij recht gebit hebben. Maar wittere tanden, hoe krijgen we die? Nou, met houtskool. Je zou het misschien niet zo een-twee-drie zeggen maar het zwarte goedje zorgt er écht voor dat je tanden witter worden. We leggen je uit hoe het werkt.

Waarom werkt het?

Houtskool is heel bekend omdat het vuil aantrekt. De vuildeeltjes op je tanden zorgen voor aanslag en vlekken op de tanden. Het kan bijvoorbeeld tannine, een stofje dat zit in dranken als thee, koffie en wijn, verwijderen. En dit zijn precies de dranken waardoor je tanden verkleuren. Vooral als je een echte koffieverslaafde, theeleut of wijnliefhebber bent, zou houtskool je tanden dus bleker kunnen maken.

Aan de slag

Als je het eens wilt proberen, kun je kiezen voor een houtskoolpoeder of voor een tandpasta waar houtskool aan is toegevoegd. Na het gebruiken van houtskoolpoeder moet je je tanden nog goed poetsen en de tandpasta zorgt ook meteen voor een frisse adem.

Houtskool tandpasta zelf maken?
Deze homemade tandpasta maakt je tanden sterker

Hier vindt je nog meer tips voor wittere tanden:
Zo krijg je wittere tanden

Er bestaat zelfs eten met houtskool erin:
> 8x zwart eten for your inner gothic

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites