Zo blijft je nagellak veel langer mooi

Je hebt geen gel nagellak meer nodig.

Dé ultieme nail polish tip ken je inmiddels, nagellak netjes aanbrengen is dus het probleem niet meer.  De eerste dag zit je nagellak pérfect, dag twee beginnen de randjes te bladderen en op de derde dag ben je gezegend met half gelakte nagels. Dit is natuurlijk helemaal niet fijn. Je wil gewoon dat je nagels er zo lang mogelijk mooi uit blijven zien.

Je kunt natuurlijk braaf om de twee dagen je nagels opnieuw lakken maar laten we eerlijk zijn: daar hebben we weinig zin in. Daarom geven we dé tips om ervoor te zorgen dat je nagellak extra lang mooi blijft.

1. IJskoud water

Door je gelakte nagels een paar minuten onder te dompelen in ijskoud water sla je twee vliegen in één klap: je nagellak droogt sneller en het blijft langer zitten. Het koude water zorgt er namelijk voor dat je nagellak als het ware ‘verstijft’.

2. Laat je nagels niet weken

Bij de manicure doen ze dit vaak om je nagelriemen zacht te maken. Er wordt dan helaas geen rekening gehouden met het feit dat je nagels ”uitbreiden”. Dit gebeurt om meer water vast te kunnen houden, maar als de nagels weer droog zijn ”krimpen” ze en ligt de nagellak niet meer strak op je nagels.

3. Houd de nagellak weg van de nagelriemen

Druk je nagelriemen weg. Als hier nagellak op komt, laat de nagellak makkelijker los en gaat je nagellak dus ook makkelijker chippen.

4. Gebruik een basecoat 

En als het even kan een sticky basecoat. Een basecoat is sowieso erg belangrijk voor je nagels. Dit beschermt ze namelijk, maar het zorgt er ook voor dat de nagellak twee keer zo lang blijft zitten.

5. Een extra topcoat

Dat een topcoat ervoor zorgt dat je nagellak langer blijft zitten is voor ons allemaal vast geen grote verrassing. Toch is het goed om deze tip even te vermelden. Lak een extra laagje topcoat over de uiteinden van de nagels. Dit is namelijk de plek die het snelst los komt.

6. No bubbles

De oorzaak dat je nail polish gaat bladderen is vaak omdat er luchtbelletjes in je lak zitten. Hierdoor hecht de nagellak minder goed. Gelukkig kun je dit heel makkelijk voorkomen! In plaats van het potje vooraf te schudden, kun je ’m beter tussen je vingers rollen. Easy peasy, right?

7. Dunne laagjes

Je kan beter iets langer doen over het lakken van je nagels. Wanneer je een dikke laag aanbrengt is de kans groot dat het niet volledig hecht en hard wordt. De kans is groot dat je nagellak snel afbladdert. Breng in plaats daarvan een paar dunne laagjes aan en laat elk laagje goed opdrogen. Zo blijft je nagellak veel langer mooi.

 

READ NEXT
Zó lak je de nagels van je ‘verkeerde’ hand
Zo fix je een ingescheurde nagel
Deze nude nagellakkleur staat het beste bij jouw huidskleur

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites