Hiervan gaat je haar NIET sneller groeien!

Dit moet je echt even lezen!

Je doet er alles aan om die lange lokken te krijgen waar je zo van droomt. Je weet dat je dat kan doen door middel van bepaalde dingen te eten die je haargroei stimuleren. Dus je propt je vol met spinazie en gebruikt dure haarvoedingssupplementen die jou langer haar beloven.

Maar wist je dat er eten bestaat, die dit alleen maar tegen werkt? Ja echt! Lees daarom gauw verder en weet welke voeding je het beste kunt vermijden als je een lange bos haar wil.

Vette vis
Maar dit staat toch juist bovenaan elke must-eat lijst?! Ja, maar wil je snel groeiend haar dan zou je dit dus niet moeten eten. Sommige vissen bevatten veel kwik en dat kan leiden tot haaruitval. Dus eet niet té veel vis als je graag lange lokken wilt!

Vitamine A
Vitamine A bevat bepaalde giftige stoffen die niet goed zijn voor je haarfollikels. Ze overbelasten je talgklieren en daardoor krimpen ze enorm, wat weer leidt tot haaruitval. Let er dus op dat je niet té veel vitamine A binnenkrijgt.

Suiker
Dat suiker niet goed is voor je huid en voor je haar, is geen surprise. Maar dat het ook het groeien van je haar tegen gaat, dat wist je waarschijnlijk nog niet. Nu gelukkig wel! Suikerhoudende voedingsmiddelen zorgen er namelijk voor dat je insulineniveau stijgt, wat vervolgens weer leidt tot een toename van androgeen (een mannelijk hormoon). Androgeen staat bekend om het irriteren en krimpen van de haarzakjes en die haarzakjes produceren dus geen lange en sterke haren… Dus laat vanavond die zak M&M’s maar even zitten…

Sap
Als je veel sapjes drinkt, kan je die lange volle bos haar ook wel vergeten. Sapjes zijn gezond en reinigen je lichaam, maar laten je insulineniveau ook behoorlijk stijgen waardoor dat weer leidt tot haaruitval en verlies. Dat willen we niet!

Voedsel met een laag eiwitgehalte
Door de eiwitten die je binnenkrijgt, wordt je haar gezond en lang. Voedingsmiddelen zoals wit brood, pasta en producten met veel granen bevatten weinig tot geen eiwitten waardoor je haar geen stimulatie krijgt. Zo zal het niet tot nauwelijks groeien. Probeer dus deze voedingsmiddelen zo veel mogelijk te vermijden en richt je op eiwitrijke etenswaren.

 

READ NEXT
Eet je haar langer!
Eet je haar gezond en glanzend!
Once and for all: groeit haar sneller als je het knipt?

Source: Fashioncognoscente

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites