Een pukkel na je twintigste? Zo kom je er vanaf!

Zorg dat je dit ALTIJD in huis hebt.

Als je denkt dat je na je twintigste geen last meer hebt van puistjes, dan heb je het mis. Ook al reinig je je huid tweemaal daags, zo af en toe komt zo’n klein monstertje weer opzetten. En als er één ding is waar we met z’n allen een gruwelijke hekel aan hebben, is dat het wel. We hate them!

We willen het liefst allemaal een prachtige, stralende huid maar zo makkelijk gaat dat jammer genoeg niet. Vaak staan de puistjes (die meestal rondom je period out of the blue opduiken) in de weg. Om je huid op z’n mooist te krijgen hierbij dé tips om je puistjes zo snel mogelijk vaarwel te zeggen.

IJsklontjes

Wrijf met een ijsblokje over de plek waar je pukkel zich bevind, tot de huid verdoofd is. Wacht dan tot je huid weer opgewarmd is en herhaal dit een aantal keer. Sounds weird right? Toch is dit een manier waarvan bewezen is dat hij direct puistjes verkleint.

Kruidnagel en kaneel

Crush wat kruidnagel tot poeder en mix dit met een beetje melk. Breng dit mengsel aan op de plek van je puistjes en laat het een nacht zitten. Het kruid heeft een antibacteriële werking op de huid, which kills all germs. Bacteriën weg, betekent puistjes weg! Brand het kruid op je huid? Voeg dan wat meer melk toe. Je kunt deze stappen ook volgen met kaneel. Het is maar net wat je in huis hebt!

Eiwit

Van eiwit is bekend dat het een uitdrogende werking heeft op je huid. Dit komt doordat er vitaminen en aminozuren in zitten. Ze killen je puistjes en versnellen het eiwitopbouw-proces van de huidcellen. Het enige wat je hoeft te doen is een ei scheiden, het eiwit kloppen en daarvan wat op je pimple area smeren. Was dit de volgende morgen met warm water af. Et voilà, je ziet vast en zeker resultaat.

Munt

Muntbladeren hebben ontsmettende eigenschappen. Laat de bladeren koken in water en doop een wattenschijfje in het water. Breng deze concentratie voordat je gaat slapen aan. Je kunt het water ook gelijk vanaf de munt bladeren op je huid laten lopen, dit heeft dezelfde werking.

Citroensap

De zuren en vitamine C in citroensap zijn perfect voor het elimineren van puistjes. Pers het sap uit de citroen in een schoon flesje. Knijp voordat je s ‘avonds gaat slapen wat druppeltjes op een wattenstaafje en breng dit aan. Heb jij een gevoelige huid? Dan is het misschien beter om deze over te slaan.

Gember juice

Rasp een stuk gember en knijp het sap eruit. Het sap wat uit de gember is gekomen kun je aanbrengen. Gember beschikt over kalmerende eigenschappen en zorgt ervoor dat je huid minder rood wordt. What we need, right?

READ NEXT:
Dit zegt de plek van een puistje over je gezondheid
Concealer, we’re gonna rock you!
Veroorzaker van slechte huid en haar: het kussen!

PHOTO CREDITS CUSHY SPA

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites