SOS: Droog haar? Zo kom je ervan af

Bad hair day, ain't nobody got time for that... 

Zijdezacht, glanzend en gezond haar dat willen we toch allemaal? Droog haar is dan ook dé nachtmerrie voor velen. Zeker in de wintermaanden. MonStyle to the rescue! Met deze tips ben je zo van die ‘stro look’ af.

1. Verschillende shampoo gebruiken

Was je haar niet elke dag met dezelfde shampoo – switch up your shampoo. Het gebruik van dezelfde shampoo kan leiden tot uitdroging en haarschade. Zorg dat je een aantal verschillende shampoos onder de douche hebt staan en verwissel deze één keer per week. Je zult verrast zijn over het verschil dat deze ene kleine verandering doet.

2. Conditioner

Een conditioner is je aller-aller-allerbeste vriendin. Gebruik er een na elke wasbeurt. Doe een beetje conditioner ter grootte van een muntje in je hand. Je moet genoeg gebruiken om het hele haar mee te kunnen voeden, maar niet zo veel dat het te zwaar wordt. Als je haar erg droog is, kun je ook nog een leave-in-conditioner gebruiken. Dat beschermt je haar tegen verder uitdrogen gedurende de dag en zorgt dat het glanzend en makkelijker te hanteren is.

3. Massage

Geef jezelf een hoofdhuid massage. Door je hoofdhuid te masseren stimuleer je het aanmaken van talg en de doorbloeding naar de wortels. Maak er een gewoonte van om je hoofdhuid te masseren tijdens het wassen. Gebruik je vingertoppen en wrijf in ronddraaiende bewegingen over je hoofd. Enne, een bijkomend voordeel is dat een hoofdmassage ook helpt tegen stress en hoofdpijn.

4. Laat het drogen

Ben jij verslaafd aan je föhn? Dan is het tijd om deze weg te stoppen en je haar gewoon vanzelf te laten drogen. Als je echt een föhn moet gebruiken (special occasions), zet hem dan op een koude stand en houd de föhn op 15 centimeter afstand. Of zorg ervoor dat je investeert in een goede föhn die je haar niet beschadigt.

5. Kam in plaats van borstel

Droog haar is breekbaar! Met een haarborstel trek je de knopen uit je haar, waardoor je veel schade aan kunt richten. Probeer eens een kam en kies dan vooral eentje met wijde tanden. Kam eerst de punten en werk dan geleidelijk aan omhoog. Als je vanaf de wortels naar beneden kamt, kun je het haar breken.

6. Give it a break

Vermijd over-styling van je haar met stijltangen, krulspelden of föhns. Say no more hoppa een knot op je kop. Mooi, gemakkelijk en binnen 5 min voor elkaar! Lees hier de how to en creëer je de perfecte messy bun.

Winkelen voor je haar doe je gewoon bij de supermarkt!
Eet je haar gezond en glanzend

Hello new hair
Dit zijn de haartrends van 2018

Had je dit maar eerder geweten…
Geen conditioner in huis? Dit is dé oplossing!

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites