Zo koop je een wenkbrauwpotlood in de juiste kleur

Wat is eigenlijk de juiste kleur?

Op dit moment lijken onze wenkbrauwen wel het meest belangrijk tijdens onze make-up routine. We willen de juiste vorm en de juiste kleur, maar dit blijkt vaak toch nog wel een lastig klusje te zijn. Het moet er namelijk wel natuurlijk uitzien, iedereen wil toch mooie verzorgde wenkbrauwen? De vraag rest dus: hoe koop je eigenlijk de juiste kleur wenkbrauwpotlood?

Vaak is het zo dat wanneer je een wenkbrauwpotlood in een donkere kleur gebruikt, je een harde uitstraling krijgt. Maar je wilt natuurlijk ook niet dat je een te licht potlood koopt, waardoor je de wenkbrauwen niet duidelijk meer ziet. Dat moeten we natuurlijk ook niet hebben. De allerbelangrijkste tip is om naar de wortel van je haarkleur te kijken, maar hoe werkt dat dan bij de verschillende haarkleuren? Wij geven advies!

Voor de blondies

Jullie haar is blond, dus een tint lichter dan je eigen haar gaat bij jullie niet werken. Je wilt juist dat je wenkbrauwen nu wél gezien worden. Ga daarom voor een tint (hooguit 3) donkerder dan je eigen haarkleur en kijk goed naar de kleur van het begin van je haar. Kies niet voor een wenkbrauwpotlood met een warme ondertoon, maar ga juist voor een wat koele tint, zoals een askleur.

Brunettes en zwart haar

Voor brunettes en mensen met zwart haar is het belangrijk om nu wél te kiezen voor een wenkbrauwpotlood die een of twee tinten lichter is dan jouw eigen haarkleur. Aangezien jouw haar al donker is, is het het mooist als je kiest voor een wat lichtere kleur in je gezicht voor een zachtere uitstraling. Heb je zwart haar? Zelfs dan is het aan te raden om een donkerbruin kleurtje te kiezen en geen zwart.

Rood haar

Voor de redheads onder ons zijn de tips gelijk aan die van de blondines. Alleen is het wel belangrijk om niet een te assig en koele kleur te kiezen, maar ook een rode warmere tint toe te voegen.

Nog geen wenkbrauwpotlood? Shop ze hieronder! 

READ NEXT
> Zo houd je je wenkbrauw verzorging bij
> Dit is het wondermiddeltje voor je brows
> Zoveel geld geven we uit aan beautyproducten

 

 

PHOTO CREDITS : Y.MIND

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites