Zo krijg je prachtig glanzend haar!

Trek je keukenkastje maar open!

Never underestimate the power of shiny hair! Toch is het vrij lastig om het effect van zacht en vooral glanzend haar te krijgen… Goed nieuws: vanaf vandaag kun je gewoon je haar föhnen, stylen or whatever én toch de glans in je haar behouden!

Laat die dure shampoos, niet-werkende serums en zogenaamde haarmaskers even achterwege… Deze (natuurlijke!) effectieve producten heb je waarschijnlijk al gewoon in de kast staan (en werken wél)!

Glanzend haar krijg je zo!

1. Eieren
Eieren zijn verreweg het beste product om je haar in slechts een paar seconden tijd te laten shinen. Ze bevatten namelijk veel proteïne (hair loves protein!). Mix één ei met een eetlepel olijfolie en honing. Smeer het mengsel vervolgens op handdoekdroog haar. Bedek je haar met een handdoek of badmuts voor ongeveer 30 minuten en spoel je haar daarna met shampoo en lauw water uit. Doe dit ongeveer één keer per week voor het beste resultaat! Psssttt… nooit (lees: NOOIT) je haar met heet water uitspoelen. Dan gaat het ei namelijk stollen.

2. Bier
Je bent op een feestje en een dronken kerel gooit een biertje over je heen. Bedank hem maar! Bier is namelijk ontzettend goed om beschadigd haar te laten glanzen. Je kunt je hoofd onder de tap hangen, maar je kunt ook het volgende doen: was je haar met shampoo en gooi vervolgens een flesje (of blikje) bier over je haar leeg. Masseer het bier met ronddraaiende bewegingen in je haar. Laat het vijf minuten intrekken en spoel het daarna uit! Doe dit ongeveer één keer per twee weken.

3. Mayonaise
Mayonaise… Hartstikke lekker bij je Franse frietjes, maar ook je haar lust hier wel een kloddertje van! De proteïne en de antioxidanten maken je haar sterker, zachter, gezonder én glanzender! Gebruik een halve pot full-fat mayonaise en smeer dit over handdoekdroog haar uit. Bedek je haar met een handdoek of een badmuts en laat de mayonaise 30 minuten intrekken. Spoel het vervolgens met shampoo en koud water uit. Voor het gewenste resultaat mag je de pot mayonaise zo’n één keer per week op tafel in je badkamer zetten.

4. Kokosnootolie
Je haar heeft af en toe een beetje olie nodig om te zorgen dat het niet uitdroogt. Kokosnootolie is de beste olie die je kunt gebruiken (organisch en natuurlijk). Masseer de kokosnootolie een paar minuten in en bedek het vervolgens met een handdoek of badmuts. Laat de olie zo’n 30 minuten intrekken en spoel het daarna met water uit. Vervolgens was je je haar met shampoo en conditioner (like you always do). Je kunt je haar zo’n twee keer per week een oil-treatment geven. Wist je trouwens dat er nog veel meer beauty toepassingen van kokosolie zijn? Lees er hier alles over!

5. Appelazijn
Appelazijn staat ook wel bekend als ‘natuurlijke conditioner’. Het maakt je haar zacht én glanzend. Vul een bakje voor de helft met appel azijn en de andere helft met water. Was je haar eerst en masseer daarna het mengsel in je haar. Laat het een paar minuten intrekken en spoel het met koud water uit. Gebruik deze methode maximaal één keer per week.

6. Avocado
Avocado is het perfecte middel om je haar te hydrateren. Meng één rijpe avocado met twee eetlepels olijfolie. Smeer het mengsel in handdoekdroog haar (van de wortel tot aan de puntjes). Bedek je haar vervolgens met een handdoek of een badmuts en laat het 30 minuten intrekken. Daarna is het tijd om je haar te wassen! Je kunt dit zo’n twee keer per week doen. En dit zijn onze favoriete receptjes met avocado (om op te eten!)

7. Yoghurt
Yoghurt zorgt voor een diepe reiniging van je haar. Zorg ervoor dat je haar goed is geborsteld en gooi er een bak Griekse yoghurt in. Knoop je haar in een knotje en laat het even intrekken. Na 20 – 30 minuten spoel je je haar met koud water uit.

READ NEXT:
Zó red je beschadigd haar
Het haarproduct dat iedereen nodig heeft!
Dit doe je met je haar tijdens het slapen 

 

PHOTO CREDITS: thebarefootblonde

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites