Zo krijgen je droge haarpunten weer nieuw leven

Take care of your dry hair!

In de winter wordt niet alleen onze huid een stuk droger, ook je haar heeft flink wat te verduren. Tel daar een aantal goede föhn- en stijlsessies bij op en de kans op droge haarpunten is groter dan ooit. Weten hoe het behandelen van droog haar er aan toe gaat is hierom belangrijk. Goed om te weten is ook dat droge haarpunten anders zijn dan gespleten haarpunten. Als je haar gespleten is, is een bezoek aan de kapper het enige dat nog helpt. Helaas kunnen we haar dat gespleten is niet ‘lijmen’ en als je te lang met gespleten haarpunten blijft lopen wordt het alleen maar erger! Er zijn echter wel een aantal trucs die je droge haarpunten binnen enkele seconden een flinke boost kunnen geven.

1. Vaseline
Een beetje vaseline in de punten van je haar, creëert binnen enkele seconden het effect van gezond, glanzend haar. Je haar ziet er misschien een stuk healthier uit, maar dit effect is natuurlijk slechts tijdelijk. Een bezoekje aan de kapper doet wonderen!

2. Olie
Olie met een dikkere structuur, zoals olijfolie en arganolie, zijn perfect om je droge punten even nieuw leven in te blazen! Nog meer goed nieuws: olie moisturized je haar écht.

3. Lotion
In hand- of bodylotion zitten vaak siliconen die voor stevigheid zorgen (en je haar een lekkere glans-boost geeft). Zorg dat je de lotion geleidelijk over je haar verdeelt en het aan het einde van de dag weer even goed uitwast.

4. De juiste hair do
Wanneer al het bovenstaande helemaal niets uithaalt, kun je altijd nog een haarpunten-verbergende hair do in elkaar knutselen. Een Parisian bun of een low bun lijken de perfecte opties hiervoor.

READ NEXT:
Deze struggles hebben vrouwen met lang haar
Zo blijft je haar perfect zitten tijdens slecht weer
Maak healthy keuzes voor je haar

Source: Kenzas

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites