Zo sta je altijd goed op je paspoortfoto

Voordat je je straks weer tien jaar schaamt voor je paspoort.

Het is nooit echt een leuk moment: je paspoort verloopt en je moet een nieuwe pasfoto laten maken, maar je staat er nooit op zoals je dat zou willen. Vaak moet je op het laatste moment een foto maken. Geen tijd om te make-uppen en vervolgens zit je weer tien jaar vast aan die lelijke foto. Maar met dit artikel ga jij goed voorbereid op de foto. Het is toch écht mogelijk dames.

Primer

Als je weet dat je foto’s gaat maken begin je jouw make-up look met een laagje primer. Dit zorgt er namelijk voor dat je jouw foundation op een gelijkmatige manier kunt aanbrengen (en je dus geen ”gekke” vlekjes op de foto kunt terugvinden).

Matte make-up

Ga voor matte make-up. Poeder je gezicht dus even na. Van shiny make-up gaat je gezicht namelijk heel erg glimmen op de foto. Al helemaal als je een flits gebruikt. Het licht weerkaatst dan op de glimmende gedeeltes van je gezicht waardoor het kan lijken alsof je een zweterig gezicht hebt (en dat willen we absoluut niet!).

De juiste basis

Kies wel voor de juiste kleur foundation en poeder, want de flits kan ervoor zorgen dat je gezicht een stuk lichter wordt. Het ziet er dan vreemd uit als je nek en gezicht niet matchen. (Als je huid wel een glow kan gebruiken, kies dan voor fake tan). Gebruik daarom ook altijd foundation en poeder op je nek.

Geen SPF

Hoewel een zonbescherming essentieel is voor je huid en daarom nu ook in veel foundations verwerkt is, kun je make-up met spf erin soms beter skippen. De zonnebescherming in je make-up kan namelijk voor een witte flashback zorgen op foto’s.

Wit oogpotlood

Wit oogpotlood zorgt ervoor dat het oogwit beter uitkomt en frisser oogt, daardoor lijken je ogen groter. (Met deze make-up tips lijken je ogen nog groter).

Wenkbrauwen tekenen

Zet je wenkbrauwen een beetje aan met een wenkbrauwpotlood of een poeder variant. Door de flits kunnen je wenkbrauwen namelijk een beetje wegvallen omdat het licht vooral op je huid weerkaatst. (En zo krijg jij de perfecte wenkbrauwen).

Au naturel 

Voor een paspoortfoto is het belangrijk dat je een natuurlijke look hebt. Veel make-up staat niet mooi op de foto, breng het dus subtiel aan. (En met deze tips lijk je slanker op de foto).

Oren

Je oor moet goed zichtbaar zijn op de pasfoto.  Als je je haar toch los wilt dragen kies dan voor een paar subtiele oorbellen, dat maakt je foto net iets speelser.

Nooit meer last van een awkward smile op foto’s!
>5 tips voor een perfecte glimlach op de foto

Nou.. smile ladies and it’s picture perfect!
>
Het grote MonStyle wittere tanden-artikel

Nu alleen nog het perfecte selfie kapsel
> Dit is HET kapsel voor een perfecte selfie

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites