4 tips tegen droge benen

Nooit meer last van een droge of geïrriteerde huid.

Het wordt nu ECHT koud en je voelt en ziet het meteen aan je lichaam. Je droge handen jeuken en je schenen zien er droog uit. Het koudere weer heeft gelijk een negatief effect op je huid en daarom is het belangrijk dat je je huid goed verzorgt met voedende producten die tevens het vocht goed in je huid vasthouden.

1. Reinigen

Als we ’s ochtends uit bed uitkomen doen we niets liever dan direct onder de warme douche te springen. Het wordt steeds lastiger om er onder vandaan te komen, dus we douchen in de winter ook veel langer dan normaal. Dat betekent niet veel goeds voor je huid.

Doordat we langer douchen droogt de huid namelijk sneller uit. Omdat je warmer en langer doucht, onttrekt er meer vocht uit je huid. Ook het gebruik van schuimende producten drogen je huid uit en maken het kwetsbaarder. Veel producten bevatten namelijk schuimende ingrediënten zoals sodium laureth sulfaat (SLS). Schuim geeft mensen het gevoel dat je echt iets schoonmaakt, denk aan tandpasta, shampoo maar dus ook je douchegel. Terwijl dit er eigenlijk voor zorgt dat je huid uitdroogt.

Kies daarom voor een kalmerende doucheolie die je huid niet alleen reinigt maar ook voedt. De hannah Shower Treatment heeft verzorgende ingrediënten die de natuurlijke beschermlaag van je huid in tact houden en tegelijkertijd ook verbetert. De olie bevat meerdere verzadigde vetzuren en is daarom geschikt voor elk type huid. Gebruik dit product dus wanneer je aan het douchen bent en masseer het goed in op de plekken waar je huid snel droog is, dus vooral je armen en benen. Maar neem vooral ook de rest van je lijf direct mee. Je zal zien dat je huid gelijk verzorgd en zacht aanvoelt. Tip: het is ook een perfecte scheerolie, want ook in de wintermaanden wil je soft & smooth voor de dag komen.

2. Scrubben

In de winter hebben we vaker last van een droge jeukende huid. Op een gegeven kan dit gaan irriteren. Het is belangrijk dat je de dode huidcellen van je lichaam regelmatig verwijdert door te scrubben. Zo heb je minder last van jeuk en voelt je huid weer zacht aan. Bovendien kan je huid dan ook veel beter de verzorgende producten opnemen die je daarna aanbrengt.

Als je je lichaam wil scrubben met net dat beetje extra, kan je hiervoor het beste de hannah Scrub Plus gebruiken. Deze scrub zorgt niet alleen voor die gladde huid, maar bevat namelijk ookde werkstof Methyl Nicotinaat (Vitamine B3). Dit stimuleert je doorbloeding en maakt je huid flink rood. Dat is niet erg, maar juist goed! Het betekent dat de doorbloeding  goed gestimuleerd wordt. Je zal zien dat je droge huid sneller en beter herstelt.

3. Kalmeren

Als je huid erg jeukt en rode vlekken heeft, kan je de huid het beste even kalmeren. Hiervoor gebruiken we het liefst de First Aid crème van hannah. Breng de crème aan op de plekken die het meest jeuken en je huid kalmeert gelijk en rode plekken verdwijnen binnen een dag.

Het product bevat onder andere de stoffen Defensil en Modukine. Defensil heeft direct een kalmerende werking en zorgt ervoor dat het beschermmechanisme van je huid snel herstelt. Modukine zorgt ervoor dat de geïrriteerde rode plekken verdwijnen. Dit stimuleert ook de natuurlijke beschermlaag van je huid. Een echt wondermiddeltje als je last hebt van een jeukende en geïrriteerde huid.

4. Voeden

De vierde en laatste stap gaat vooral om het voeden van je huid. Nu je huid schoon is en zelfs je dode huidcellen verwijderd zijn, kan je je huid een boost geven. Door je huid in te smeren met een olie voelt je huid superlicht aan en ruikt het ook erg lekker.

De Body Oil van hannah bevat onder andere Arganolie. Deze olie bevat een hoog gehalte aan vetzuren en helpt je huid te herstellen. Ook bevat de olie Vitamine E, dat het natuurlijke beschermlaagje van je huid optimaliseert en het voorkomt jeuk en irritaties. Dit is het perfecte huidverbeteringsproduct voor je lijf  in het najaar.

Wil je bovenstaande producten graag uitproberen? Je kan ze vinden op de website: http://www.hannah.nl

READ NEXT
Manon vertelt haar allergrootste skincare tip ooit
Deze basics heb je nodig voor jouw huidverzorging
De do’s en don’ts voor een droge huid

 

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites