Waar zoete aardappel allemaal wel niet goed voor is

Niet alleen lekker dus

De zoete aardappel is een grote favoriet! De smaak is heerlijk en de aardappel kan je op verschillende manieren bereiden. Maar wist je ook dat de zoete aardappel boordevol zit met goede magnesium, kalium en verschillende vitaminen? En waarvoor dat allemaal wel niet goed is!

Een stralende huid
Door de natuurlijke kleurstoffen krijg je een mooie glow over je huid. De antioxidanten in zoete aardappels halen de geel/rode tinten in je gezicht naar boven en zorgen voor een mooie gloed.

Beter slapen
De zoete aardappel bevat choline, dit zorgt ervoor dat je makkelijker in slaap komt.

Stoppen met snoepen
In zoete aardappel zit veel magnesium en dit zorgt ervoor dat je metabolisme een boost krijgt. Hierdoor verbrandt je meer en stabiliseert je eetlust.

Veel voedingsvezels
In de zoete aardappel zitten gezonde voedingsmiddelen met ontzettend veel voedingsvezels. Geen vitaminepilletjes meer nodig dus. Gewoon een zoete aardappel eten. De voedingsvezels helpen ook bij het afvallen en het verlagen van je cholesterol, win-win!

Verlaagt je bloeddruk
Drukke dagen op werk, strakke deadlines en de borrels van het afgelopen weekend zorgen voor een hoge bloeddruk. Door de hoeveelheid kalium verlaagt je bloeddruk.

Wij eten vanavond zoete aardappel!

READ NEXT
Dit is dé nieuwe manier om zoete aardappel te eten
Het recept voor een super lekkere zoete aardappelsalade
Healthy snacks om mee te nemen als je veel reist

photo credits: pinchofyum

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites