Wat gebeurt er als je gaat zwemmen met make up op?

Wij vertellen het je

Zwemmen kan heerlijk zijn. Vooral als je op vakantie bent in een warm land of als het hier in ons kikkerlandje super benauwd is. Als we zo’n heerlijke duik gaan nemen, willen we dat ook meteen doen. We denken er dan niet altijd goed bij na en vergeten onze make up er nog wel eens af te halen. Oeps, is dat niet slecht voor de huid? Wij hebben het antwoord voor je.

Zwemmen met make up op is eigenlijk geen probleem. Het gaat er om wat je doet als je het water uitstapt. Het is belangrijk dat je dan altijd je huid schoonmaakt. Dit geldt voor zwemmen in zout water, maar ook in water met chloor. Make up dat opdroogt op je natte huid kan namelijk irritatie veroorzaken. Ook blijven er veel bacteriën uit het water achter op je make up. Zoals we weten kan dit onzuiverheden veroorzaken. Ugh!

Desondanks kan het (in sommige gevallen) zelfs goed zijn voor je huid, maar dit is alleen het geval als je een foundation draagt die waterproof is en zonbescherming biedt. Ben je van plan zo’n foundation te gaan dragen bij een dagje zwemmen? Breng dan voor je dit aanbrengt een goede SPF aan.

Welke SPF dan?
Wat houdt SPF nu eigenlijk in?

 

PHOTO CREDITS WELIKEBALI

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites