Zoals we allemaal weten, is het schoonmaken van je make-up kwasten heel belangrijk. Ook de beautyblender waarmee je je concealer en/of foundation aanbrengt, kun je het best zo vaak mogelijk reinigen. Elke dag met een vieze spons op je gezicht deppen is natuurlijk niet zo fris. En daarnaast is je huid ook helemaal niet blij met al die bacteriën. Maar hoe krijg je al die viezigheid makkelijk en snel uit het sponsje? Dit is de ultieme manier!

Reinigen met (baby)shampoo

Vul een klein bakje met warm water en doe er een beetje milde zeep of shampoo in. Een babyshampoo is erg geschikt en wordt vaak gebruikt om een beautyblender te reinigen, maar je kunt ook je normale shampoo gebruiken. Leg je beautyblender in het bakje, knijp er een paar keer in en laat hem dan een halfuurtje weken. Spoel hem daarna af onder de kraan, zodat het vieze water uit het sponsje gaat. Als je beautyblender nog vies is, kun je dit nogmaals herhalen.

In de magnetron

Na het reinigen met shampoo, is je beautyblender als het goed is al redelijk schoon. Maar er kunnen nog steeds bacteriën in zitten, die je natuurlijk niet op je gezicht wilt. Wat je hieraan kunt doen? Je magnetron gebruiken! De microgolven van de magnetron doden namelijk de bacteriën en zorgen ervoor dat je spons weer helemaal schoon wordt.

Hoe je het doet? Leg je beautyblender in een bakje met water en zet het bakje 30 seconden in de magnetron. Laat hem daarna even afkoelen en knijp het water eruit. Rol je beautyblender voorzichtig over een vel keukenpapier om laat hem daarna drogen. Als je beautyblender helemaal droog is, kun je hem weer gaan gebruiken. Als je het goed hebt gedaan, is hij weer als nieuw.

Let op: zorg ervoor dat je beautyblender het water goed heeft opgenomen en leg hem nooit droog in de magnetron. Het materiaal kan hierdoor beschadigen en je beautyblender kan zelfs in brand vliegen.

We zochten het voor je uit!
> Wat is beter? Vingers, kwasten of beautyblenders

Staat jouw favoriet ertussen?
De fijnste make-up producten die constant uitverkopen

Dit zijn de beste merken:
> De beste make-up kwasten volgens beauty junkies

PHOTO CREDITS: SINDI ARIFI
(Visited 6 times, 1 visits today)