Ben je ook altijd zo jaloers op je vriendinnen die de meest mooie egale huid hebben? Jij doet er misschien best wat moeite voor om je huid er flawless uit te laten zien, terwijl het net lijkt alsof andere vrouwen er gewoon mee gezegend zijn, zonder dat ze er iets voor hoeven doen. Maar dit is niet wat het lijkt, ook zij hebben zo hun geheimen. Dit zijn de 6 fouten die vrouwen met een mooie huid nooit maken:

1. De verkeerde producten gebruiken

Als je producten gebruikt voor jouw beauty routine die niet bij je huidtype passen, ga je automatisch al de mist in. Het is ontzettend belangrijk om de juiste producten te kiezen. Kom erachter of je een normale, vette, of droge huid hebt. Vind je dit moeilijk te bepalen? Ga dan eens naar een schoonheidsspecialiste om advies te vragen. Gebruik hiernaast ook altijd zo veel mogelijk natuurlijke producten, deze zijn een stuk milder en je huid zal hierdoor minder geïrriteerd raken.

2. Met make-up op gaan slapen

Oké, dit hebben we vast allemaal wel eens gedaan. Na een avondje stappen of een feestje is het heel verleidelijk om meteen je bed in te kruipen als je heel laat thuis komt. Guilty? Probeer dit echt niet meer te doen als je een mooie huid wil. Reinig je gezicht goed voor het slapen gaan en breng het liefst ook een nachtcrème aan, als je slaapt kan een crème heel goed zijn werk doen. Een nachtcrème is onmisbaar. Word je na het lezen van dit artikel binnenkort toch weer wakker met panda ogen in de ochtend? Check dan hier alvast wat je moet doen. 

3. Te weinig slapen

Met make-up op gaan slapen is niet handig, maar ook te weinig slapen is erg slecht voor je huid. Genoeg slaap is héél belangrijk! Dit wordt best wel onderschat als het gaat om een mooie huid. Je krijgt later eerder rimpels als je weinig slaapt en onzuiverheden zullen ook eerder zichtbaar zijn in je gezicht als je maar een minimaal aantal uur per nacht slaapt.

4. Te weinig water drinken en ongezond eten

Minimaal twee liter water per dag zou voor iedereen een doel moeten zijn. Genoeg water drinken is goed voor je lichaam en geest. Probeer als je opstaat al te beginnen met het drinken van twee glazen water. En zorg dat je altijd een flesje water in de buurt hebt, zo drink je automatisch meer. Je huid droogt hierdoor niet uit en blijft mooi gehydrateerd. Water zorgt ook voor een gezonde glow. Eet hiernaast genoeg vezels, fruit en verse groentes. Lees hier wat je nog meer kan eten voor een stralende huid.

5. Niet scrubben

Je kan je huid nóg zo goed reinigen en verzorgen, soms heeft je huid gewoon ook een extra oppepper nodig. Scrubben is zeker belangrijk. Scrub 1 of 2 keer per week voor het beste resultaat. Je verwijdert dan je dode huidcellen en je huid zal weer lekker schoon en glad aanvoelen. Heerlijk! Ook maskers doen het goed, je kan hier lekker mee ontspannen en het geeft je huid een fijne boost. Gebruik een masker en scrub voor je huidtype (zie punt 1). Bekijk hier welk masker geschikt is voor jou. En bekijk hier welke scrub goed is voor jouw huidtype.

6. Geen dagcrème gebruiken

Dagcrème breng je ook altijd aan onder je foundation en je primer. Kies er een die voedend is en ook eentje voor jouw huidtype. Wil je het helemaal goed aanpakken? Koop dan een dagcrème met een SPF factor. Zelfs in de winter en de herfst kan de zon je huid beschadigen. Kies nu dus ook voor een crème met bescherming voor de zon. Een dagcrème houdt ook jouw vochtgehalte op pijl.

 

Nog meer tips voor een flawless skin:
> De do’s en don’ts voor een droge huid
Deze smoothies zorgen voor een mooie en gladde huid
> 5 dingen die je niet moet eten als je een gezonde gladde huid wil.

 

PHOTO CREDITS: Anton Rumyantsev

 

(Visited 1 times, 1 visits today)