Het is vandaag wereld koffie dag dat betekent dat je vandaag extra veel koffie mag drinken. En dit alles om dit heerlijke drankje te vieren. Dus vergeet even de gehaaste koffie die je s’morgens haalt maar ga naar een lekkere koffietent. Zo kan jij optimaal genieten van je bakje koffie en je vrije dag. Voor een de beste ontbijttentjes moet je dit artikel lezen. Wij hebben een paar van de beste koffietenten voor je opgezocht en hieronder gezet.

Coffeelovers

Ruiterij 2, Maastricht/ Plein 1992 15, Maastricht/  Bonnefantenstraat 2, Maastricht/ Domanicanerkerkstraat 1, Maastricht/ Glacisweg 26, Maastricht/ Aveneu Ceramique 50, Maastricht/ Nieuwe Emmasingel 44, Eindhoven/ Mariënburg 29, Nijmegen/ Hamstraat 11, Roermond.

Kindjes van school, nu tijd voor ☕️🍩 #koffietijd #qualitytime

A post shared by Stefanie (@stefanievanhedel) on

Deze zag je al voorbij komen bij de lekkerste ontbijttentjes, maar mag ook zeker niet ontbreken in dit lijstje. De koffietent in Maastricht is wel het mooist. Deze zit gevestigd in de Dominicanenkerk. Naast koffie drinken en een lekker ontbijtje eten zit er ook nog een boekhandel. Je kan er dus lekker gaan zitten met een nieuw boek.

Filter

Valkenburgstraat 124, Amsterdam

This weekend's been all about taking things slow and putting my phone away more often than not. 😊💕 It's nice to recharge sometimes and not be glued to your phone while fulling living in the moment. Oh, and I participated in my first escape room experience yesterday, which was so fun! ☕️✨ . . . . #iamsterdam #gramthedam #igersamsterdam #amsterdamlife #amstergram #amsterdamcity #iloveamsterdam #morningscenes #theprettycities #prettylittletrips #guardiantravelsnaps #gatheringslikethese #tasteintravel #postitfortheaesthetic #liveauthentic #cerealmag #kinfolk #agameoftones #topeuropephoto #europe_gallery #theculturetrip #shopsofinstagram #prettyshopfronts #thespacesilike #sharingaworldofshops #coffeeshopsoftheworld #travelerinamsterdam #beautifulmatters #restaurantinerior #wheretoeat #theprettycities #prettylittletrips

A post shared by Morena 🌏🍴 (@mformorena) on

Filter is perfect om nog even te zitten voordat je Artis in gaat. Zo kan je goed wakker worden voor je alles gaat bekijken. Helaas hebben ze hier geen bonen koffie maar vers gefilterde koffie.

Koffie & ik

Vleutenseweg 169, Utrecht

Mornings like these 👌🏼☀️#sundaymorning #riseandshine #coffee #utrecht #happiness

A post shared by Petra de Rijk (@petra.derijk) on

Dit is de ideale plek om nog even te kunnen werken met een lekker bakkie. De zaak is heel licht en rustig dit hebben ze express gedaan zodat jij je goed kan concentreren.

Blackbird

Oudegracht 222, Utrecht

Looks like summer but it's not 😉

A post shared by Nansy (@nansypop) on

Dit is echt een plek voor vintage lovers. Het is namelijk een koffietent en vintage winkel in één. Alle meubels die in de zaak staan kan je kopen.

Black & Bloom

Kindhaf’t Jatstraat 32, Groningen

😍

A post shared by Moniek Smit (@moniek_smit) on

Dit is de eerste espresso bar van Groningen. Voor hun koffie gebruiken ze bonen van over de hele wereld. Alle bonen worden hier vers gebrand door de eigenaar.

Coffee Bru

Beukenplein 14H, Amsterdam

Deze koffie bar zit in Amsterdam Oost. Voor de buurtbewoners is dit een soort buurt cafe geworden. Het zal hier ook altijd vol zitten met Amsterdammers.

Lola bikes & coffee

Noordeinde 91, Den Haag

Bikes & Good Coffee is just a perfect combination!☕🚲 @lolabikesandcoffee

A post shared by Lotta Breed//entrepreneur//🇳🇱 (@lottadenktbreed) on

Je kan bij Lola heerlijke koffie drinken en je inschrijven voor een fiets club. Ze serveren hier de lekkerste koffie van heel Den Haag. Kan je geen koffie kiezen vraag dan naar de specialiteit van de dag. Vergeet niet je kan hier ook terecht als je een nieuwe fiets nodig hebt.

Espresso fabriek

Pazzanistraat 39, Amsterdam

De espresso zit gevestigd in de westergasfabriek. Je kan hier gezellig een kopje koffie drinken met vrienden of nog even werken. Tijdens de lunch serveren ze lekkere Italiaanse broodjes. Op de eerste etage hebben ze een koffielab zitten waar ze allerlei nieuwe soorten koffie branden.

The village coffee and music

Voorstraat 46, Utrecht/ Bisschopssteeg 21, Utrecht

Hashtag rituals ☕️ #basicsaturday #coffee #Utrecht

A post shared by Sam Bowers (@saminnederland) on

Deze koffie bar is ingericht met een ruige vintage stijl. Ze draaien de hele dag door indie en punk muziek. De eigenaren houden goed in de gaten welke artiesten er in Utrecht optreden. Dit doen ze zodat de artiesten voor hun optreden een akoestische optreden kunnen geven in de koffie bar.

Babo coffee

Bovenbeekstraat 28, Arnhem

Bij Babo kiezen ze elk seizoen weer opnieuw voor de beste bonen. Ze willen namelijk dat je elk seizoen een goede koffie hebt. Alle bonen branden ze zelf dus je helpt altijd een vers bak koffie. De bonen die ze hebben verkopen ze ook. Zo kan je thuis ook genieten van deze heerlijke koffie.

Barista cafe

Heerlijk middagje gehad ☕️🌞

A post shared by ✰ Berber Aerts ✰ (@berberaerts_) on

Dit koffie cafe zit echt verspreid door heel Nederland. Dus er zal er vast ook wel één bij jouw in de buurt zitten. Wel achttien vestigingen om precies te zijn.Het doel van het cafe is ambachtelijke koffie en een huiselijke sfeer. Zo kan je namelijk rustig genieten van je koffie.

Yirga

Sint Annastraat 19C, Breda

Alle producten worden bij Yirga huisgemaakt met biologische producten. Ook in deze zaak willen ze je echt het gevoel geven alsof je thuis zit. Dit hebben ze mooi gedaan door een open keuken. De inrichting is volledig Scandinavisch.

Creme coffee & pastry

Snellestraat 47, ‘s-Hertogenbosch

OreofudgeXcafemocha 😻💦 #oreo #fudge #cafe #mocha #crème #denbosch #zondagmiddagkoffiemiddag

A post shared by Jessy (@jesssvh_) on

Deze koffie bar zit in DE straat van Brabant. Gezelliger kan dus niet. Ze verkopen naast heerlijke koffie ook huisgemaakte cheesecake. Verder kan je hier ook lekkere broodjes bestellen.

Dodici

Smedestraat 47, Haarlem

Kerst begint met ontbijt bij Dodici. Onze all time favorite! #haarlem #ontbijt #dodici #hotspot #haarlemcityblog

A post shared by Haarlem City Blog (@haarlemcityblog) on

Bij deze koffie bar kan je ontbijten, lunchen en klein dineren. Dodici betekent twaalf de eigenaren hebben voor deze naam gekozen omdat ze twaalf soorten koffie serveren.

Lokaal

Raampoortstraat 34B, Rotterdam

This morning, great breakfast at #LokaalRotterdam #lokaal with Imke!

A post shared by Ralf Resuk 🇳🇱 (@resuk) on

Deze espressobar zit in het centrum van Rotterdam in het voormalige treinstation aan het Hofplein. Ze werken alleen met producten van lokale leveranciers.

Zin om uiteten te gaan vanavond?
> De beste tapas restaurants van Nederland 
> Burger restaurants om vanavond te gaan eten

PHOTO CREDITS: JOSFINEHJ
(Visited 1 times, 1 visits today)