Beyoncé schrijft weer geschiedenis, dit keer bij Vogue

She did it again. Onze Queen B. heeft (als eerste ooit) volledige zeggenschap over de cover van het septembernummer van Vogue. En daarmee bewijst Bey weer dat haar bijnaam volkomen terecht is.

Normaal gesproken heeft een covermodel weinig tot geen inspraak betreft de cover en de daarbij horende teksten. Anna Wintour is al 30 jaar hoofdredacteur heeft daarmee altijd het laatste woord. Maar dit keer zijn de rollen omgedraaid. Beyoncé is naast covermodel ook editor-in-chief. Zij mag invulling geven aan de cover, de fotograaf kiezen, de foto’s kiezen en zelfs de bijschriften schrijven.

Hoe dit er uitziet kunnen we helaas nog niet zien. Het is in ieder geval al wel duidelijk dat zij heeft gekozen voor de jonge fotograaf (23) Tyler Mitchell. En hij is tegelijk de eerste zwarte fotograaf die de cover schiet van Vogue, het modeblad dat al 126 jaar (!) bestaat. Hiermee is het aankomende nummer nu al legendarisch.

The September Issue

Het septembernummer is de belangrijkste uitgave van het jaar. September is namelijk als een nieuw jaar voor de mode-industrie. Mensen gaan weer naar school/werk, het nieuwe seizoen begint en daarom zijn er veel nieuwe collecties en trends. Al met al, in september hebben we een heleboel te bespreken. Dat  moge duidelijk zijn. En daardoor is de cover ook van groot belang.

Wat Beyoncé nog meer in petto heeft voor ons, is nog heel even afwachten. Het dikste nummer van het jaar ligt half augustus in de winkel.