Breakfast smoothies die helpen gewicht te verliezen

Door ’s ochtends een groene smoothie te drinken, krijg je je dagelijks aanbevolen hoeveelheid groente en fruit binnen. Daarnaast voorkomt het slaperigheid, hoofdpijn en een te hoge bloeddruk. Ook kom je er sneller van in slaap. Maar leuker nog: het helpt je ook met afvallen! Je krijgt door de smoothies de juiste voeding en vitaminen binnen en verlangt helemaal niet meer naar een boterham met Nutella. Wil jij gewicht verliezen én makkelijk ontbijten? Probeer dan deze ontbijt smoothies eens:

Spinazie-banaan-ananas-mango smoothie
Wat heb je nodig?
2 bananen

150 gram ananas
150 gram mango
100 gram verse spinazie
500 ml water
Blender

Wat moet je doen?
Zorg ervoor dat de banaan, ananas en mango in stukjes zijn zodat ze in de blender kunnen. Doe het fruit en het water samen in de blender en blend het ongeveer 10 seconden. Daarna doe je de spinazie erbij. Zet de blender weer aan en maak er een mooie, egale smoothie van.

Blauwe bessen smoothie
Wat heb je nodig?
½ bakje blauwe bessen

2 theelepels acai poeder
1 banaan
½ stronk bleekselderij
Scheutje water
Blender

Wat moet je doen?
Was de blauwe bessen en de bleekselderij. Pel de banaan en doe deze samen met de blauwe bessen en de selderij in de blender. Zet de blender aan en maak een egale smoothie. Vind je de massa nog te dik? Doe er dan een scheutje water bij.

Spinazie-sinaasappel smoothie
Wat heb je nodig?
100 gram verse spinazie

2 sinaasappelen
1 groene appel
1 glas water
Handvol ijsklontjes

Wat moet je doen?
Pel de sinaasappelen en doe die samen met de spinazie, groene appel, een glas water en de ijsklontjes in de blender. Door het glas water en de ijsklontjes, zal het een egale smoothie worden. Deze variant is dus super easy!

READ NEXT:
Simpele ontbijtjes én binnen 5 minuten klaar!
Gezonde ontbijtjes waar je wél wakker voor wilt worden
Moet je voor of na het ontbijt je tanden poetsen?

Source: Elle