Weet je nog dat we ons vorige week zo druk maakten? ‘Oh wat te doen na The Voice….?’ ‘Ons leven is over..’, alles?

Nou. Ik ken je nog niet zo heel lang maar denk toch wel al goed genoeg om te durven roepen dat ik ons nieuwe lievelings tijdsverdrijf gevonden heb. Ik belandde afgelopen week op een plek, waarvan ik altijd hard riep daar noooooit naar toe te zullen gaan maar waar ik volgend jaar samen met jou, na de finale van The Voice, met gierende banden naar toe wil. Zit je, May?

We gaan carnavallen.
En wel hierom.

Eten, drinken, kijkplezier
Echt. Carnaval is eigenlijk leuker dan een liveshow van The Voice. Als we starten bij het Kruikenconcert al helemaal. Op het podium zijn er meer kledingwissels dan bij een gemiddeld Kylie Minogue concert. Schrobbelèr mag (moet! moet!) mee de zaal in en er is geen publieksopwarmer nodig omdat iedereen al very gezellig van zichzelf is. Wel net zo vaak staan en weer gaan zitten. En weer gaan staan. En weer zitten. Ik voel me ineens niet meer schuldig over die gemiste training.

Statement Necklaces
Vergeet die Dannijo-ketting. Prins Carnaval draagt er één waar meneer èn mevrouw Dannijo (O en Waylon) misselijkmakend jaloers op zouden zijn. Er hangen genoeg munten aan om vijf uur non-stop lekker mee te kunnen bots-auto-en of een vol etmaal warm te douchen op een camping. It’s serious.

Basic Fit
Wat ook serieus is: je mag dus niet aan de spullen van de Prins komen. Als ie drinkt (en het goede nieuws: met carnaval drinkt er niemand niet) zet ie z’n steek af. Ik dreigde deze te pakken om gewoon heul eventjes voorzichtig op te zetten. Er is mij ooit verteld dat ik een hoedenhoofd heb en geen kans om dat te dubbelchecken onbenut laten, toch? Lucky me werd ik tegengehouden: daar staat dus een boete van 140 flessen wijn op. En het is niet net zoals bij Basic Fit dat de eerste keer (hey…wist ik veel!) gratis is.

Nieuwe combinaties
Groen en oranje hè? Weet je dat als iedereen dat draagt, je er dus collectief knap van wordt? Kan ook de drank zijn, maar ik was echt al binnen drie minuten verkocht. En heus niet binnen diezelfde tijd katjelam. Ik hou m’n nieuw verworven groen-oranje-sjaal (dankjewel nog, lieve onbekende dame, voor je warme welkom!) dan ook stiekem nog even om.

Pins
Tuurlijk. We zouden ook naar een moeilijke fashion week kunnen gaan. Maar geloof me dat we daar niet half zo geïnspireerd van terug gaan komen. Hoef jou natuurlijk niet uit te leggen dat pins hot zijn. Maar het lijkt alsof ze dat onder de rivieren al een tijdje wisten. Iedere kiel was er van top tot teen mee bezaaid en ik heb de meest mooie verzamelingen voorbij zien komen.

Balenciaga
Één dingetje. Als we volgend jaar gaan, gaan we all in. Ik droeg nu mijn nieuwe fluorescerende Balenciaga pumps (want net binnen gekomen) maar ik heb zoveel fluor gezien (ik zeg het je: deze mensen zitten bovenop de mode) dat ik vermoed dat men dacht dat ik een lafhartige poging tot verkleden deed.

Ga de confetti maar eens uit m’n broekzakken schudden.
Alaaf!

(Visited 62 times, 1 visits today)